КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 12:37

Головна » 2011 » Листопад » 30 » Роботодавці України провели об'єднавчий з'їзд
13:23
Роботодавці України провели об'єднавчий з'їзд

Соціальні партнери Федерації профспілок України - представники Федерації роботодавців 29 листопада зібралися в столичному «Українському домі» на свій об'єднавчий з'їзд. Він пройшов під гаслом «Зроби для України більше!». У роботі з'їзду взяв участь Голова ФПУ Юрій Кулик. Напередодні він від імені найбільшого профспілкового об'єднання України - Федерації профспілок України привітав делегатів з'їзду з цією знаменною для роботодавців нашої країни подією та побажав їм конструктивної роботи.
В роботі з’їзду взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, підприємці, бізнесмени. Всього 400 делегатів – власників і директорів великих українських компаній та промислових підприємств, які представляють бізнес і промисловість України. Також на з’їзд ФРУ прибули делегації роботодавців з 15 країн, у тому числі з Росії, Польщі, Туреччини, Греції та інших країн.
Українські роботодавці обговорили питання забезпечення економічного росту України, покращення умов ведення бізнесу в країні і підвищення інвестиційної привабливості України. Мова йшла також про поліпшення умов праці трудівників. І тут визначна роль діалогу по лінії – уряд – роботодавці – профспілки. На з’їзді було завершено процес об’єднання регіональних та галузевих організацій роботодавців на базі Федерації роботодавців України.
Голова Об’єднаного руху роботодавців України Дмитро Фірташ заявив, що об’єднання всіх організацій є стратегічно важливим для країни. «За існуючої непростої економічної ситуації в Україні роботодавці повинні «підставити плече» державі, - наголосив він. - Щоб організація могла захищати український бізнес, впливати на процеси в країні, щоб створювалися нові підприємства, нові робочі місця, рух роботодавців необхідно зміцнювати. Повинен бути єдиний майданчик для захисту інтересів людей, які створюють робочі місця та розвивають економіку країни».
Прем'єр-міністр Микола Азаров, який виступив на форумі, заявив, що автоматичне відшкодування ПДВ будуть отримувати всі компанії, які працюють прозоро. Глава Уряду зазначив, що у 2010 році були відшкодовані 40 мільярдів гривень заборгованості із ПДВ, в 2011 році - 42 мільярди. «82 мільярди бюджет повернув ПДВ, але разом з тим проблема залишилася», - сказав він. Азаров підкреслив, що Уряд готовий працювати в режимі повної взаємодії з Державною податковою службою у цьому питанні. «Для таких компаній ми готові перейти повністю на автоматичне відшкодування ПДВ. Зараз вже у нас автоматичне відшкодування займає приблизно 65-70%. Якщо бізнес готовий відкрито працювати з нами як партнер, ми готові працювати з бізнесом як партери», - зазначив він. Водночас, Прем'єр-міністр відзначив, що поки ще не все нормально у взаєминах влади і бізнесу в плані ПДВ. «Не може бюджет платити більше, ніж він збирає, а в деяких випадках ми отримуємо так, що ми податку зібрали шість мільярдів, і шість мільярдів нам пред'являють до відшкодування. Може таке бути? Ну ви ж всі грамотні бізнесмени», - додав він.
У свою чергу віце-прем`єр-міністр, Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що в державному бюджеті недостатньо коштів для забезпечення всіх соціальних виплат. «Йти на всі вимоги ми не можемо, у нас немає на це грошей», - сказав він. За його словами, з урахуванням боргів на виплати всім пільговим категоріям громадян необхідно 170 млрд. грн. Віце-прем`єр уточнив, що, зокрема, на виплати чорнобильцям необхідно 6,6 млрд. грн., учасникам війни - 10 млрд. грн., «дітям війни» - 10 млрд. грн.
Також С.Тігіпко відзначив, що сьогодні прийнято постанову Кабміну про підвищення соціальних гарантій для чорнобильців. «Це серйозна постанова з великими можливостями для тих ліквідаторів, які дійсно брали участь в ліквідації», - наголосив він. За словами віце-прем`єра, Кабмін не може задовольнити вимоги всіх пільговиків. «Чути людей, безумовно, треба, але є межа, яку ми переступити не можемо», - наголосив С.Тігіпко.
Форум вирішив обрати головою Ради Федерації роботодавців України голову Об'єднаного руху роботодавців України, голову Ради директорів Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа. Також президія Ради ФРУ рекомендувала Раді Федерації роботодавців України обрати заступниками голови Ради Ганну Безлюдну, В’ячеслава Биковця, Олексія Мірошниченка, Дмитра Олійника і Олега Шевчука.
На форумі наголошувалося на важливості співпраці ФРУ з профспілками.
 
Медіа-центр ФПУ
Переглядів: 850 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz