КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 12:20

Головна » 2013 » Серпень » 19
Нормативне регулювання погоджувальної функції профспілок у випадках розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця міститься у статті 43 Кодексу. Згідно чинного трудового законодавства України розірвання роботодавцем трудового договору з працівником з підстав:
       – змін в організації виробництва і праці, реорганізації або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників (крім випадку повної ліквідації підприємства, установи, організації);
Переглядів: 553 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Мінсоцполітики та профспілок щодо включення до страхового стажу для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

Уряд враховував численні звернення з цього питання застрахованих осіб та профспілкових організацій і схвалив законопроект, яким передбачено внести зміни до чинного законодавства.

Прийняття законопроекту дозволяє зараховувати до страхового стажу для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, який на сьогодні до стажу не зараховується. Це дасть можливість збільшити для молодих матер ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей» від 19.05 2009 № 1343-IV, який набрав чинності 1 січня 2010 року, багатодітним сім’ям передбачено наступні пільги:

1) 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю);

2) 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб у ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Основами законодавства України про охорону здоров’я, Законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб», зокрема, встановлено, що з метою охорони здоров’я населення організуються профілактичні медичні огляди ряду категорій громадян, професійна чи інша діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може спричинити поширення інфекційних захворювань, виникнення харчових отруєнь, а також працівників, зайнятих на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, військовослужбовців. Серед них – працівники дошкільних і навчально-виховних закладів.

Одночасно передбачено, що піклува ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Враховуючи, що питання пов’язані з видачею довідок для одержання путівок на санаторно-курортне лікування цікавлять переважно всі членські профспілкові організації.

Пропонуємо для ознайомлення та застосування в практичній роботі відповідне роз’яснення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» Виконавчою дирекцією Фонду здійснюється забезпечення застрахованих осіб і членів їх сімей послугами із санаторно-курортного лікування. Надання послуг застрахованим особам, пов’язаних із ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Працівник має право відкликати раніше подану заяву про звільнення, але за умови, якщо причина звільнення – за власним бажанням.

Право працівника за своєю ініціативою розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні, передбачено статтею 38 Кодексу законів про працю України (КЗпП України).

Зазначений двотижневий термін може бути скорочено, якщо заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу, зокрема у випадку:

– переїзду на нове місце проживання;
– переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість;
– вступу до навчального закладу; ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Відповідно до статті 40 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за вибором особи, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується заробітна плата (дохід) для обчислення пенсії, виключаються періоди до 60 календарних місяців страхового стажу, з урахуванням будь-яких періодів незалежно від перерв, що включаються до страхового стажу згідно з абзацом третім частини першої статті 24 цього Закону, та будь-якого періоду страхового стажу підряд за умови, що зазначені періоди в сумі становлять не більш як 10 % тривалості страхового стажу, врахованого в одинарному розмірі.

Додатково за бажанням особи можуть бути виключені періоди строкової військ ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013


З липня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії» (№ 231-VII). Законом врегульовано деякі питання пенсійного забезпечення.
Зокрема щодо:

– зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Період такої відпустки зараховуватиметься до страхового стажу при призначенні пенсії за даними системи персоніфікованого обліку. Особи, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами й отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами, є застрахованими особами;

– виплат пенсії у разі втрати годувальника в період перерви у навчанні дітям, які до ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників. Скорочення полягає у зменшенні чисельності (штату) працівників і є різновидом змін в організації виробництва і праці. Такі зміни відповідно до статті 40 КЗпП України є підставою для розірвання трудового договору, яке відбувається з ініціатив ... Читати далі »

Переглядів: 838 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.

При оформленні трудових відносин з працівником, який працює за сумісництвом, слід керуватися Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінфіну від 28.06.93р. № 43 (пункт 9) та Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.93р. № 58 ( ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Відповідно до пункту 5.2.6. Положення про бібліотеку загальноосвітнього навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 14.05.99р. № 139 ( в редакції наказу Міносвіти України від 04.08.99р. № 277) бібліотечні працівники цих навчальних закладів мають право на щорічну відпустку тривалістю 24 календарних дні за відпрацьований рік та додаткову відпустку до 7 календарних днів за колективним договором.

Деякі особливості надання відпусток передбачені для бібліотечних працівників загальноосвітніх шкіл-інтернатів та дитячих будинків для дітей, хворих на туберкульоз. Їм додатково може надаватися відпустка за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів.

... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013


1. Якої тривалості надається щорічна відпустка інструктору з фізкультури дошкільного навчального закладу, який працює на 0,5 одиниці посади в групах дітей загального призначення та 0,5 одиниці посади в групах компенсуючого типу?

Тривалість щорічних відпусток педагогічним працівникам дошкільних навчальних закладів визначається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам ... Читати далі »

Переглядів: 487 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Відповідно до ст. 24 Закону України «Про відпустки» у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Міністерство соціальної політики України у листі від 27.03.2013 р. №321/13/84-13 зазначає, що обчислення середньої заробітної плати для нарахування компенсацій за невикористану відпустку проводиться згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю виплати компенсації за невикористану відпуст ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» 2013/2014 навчальний рік
розпочинається 1 вересня святом – День знань – і закінчується не пізніше 1 липня.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою: І семестр – з 2 вересня до 27 (28 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня, ІІ семестр – з 13 січня до 30 (31) травня.

Закінчується навчальний рік проведенням навчальних екскурсій у 1-4 класах (2-5 червня), навчальних екскурсій та практики у 5-8 і 10 класах (2 червня – 13 червня) і державної підсумкової атестації випускник ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: adminirp | Дата: 19.08.2013

Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz