КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 18:25

Головна » 2011 » Листопад » 30 » 16 років – „Країні Роксоланії”
10:37
16 років – „Країні Роксоланії”



Народна мудрість гласить: „Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина”. Людина з усіма її багатствами: знаннями, талантами, здібностями, вміннями. Загалом учні Ірпінської спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 багатші аж у п’ятнадцять разів, саме стільки мов вивчають у школі лінгвістики. А генераторами ідеї були дві жінки: директор школи, за освітою дипломований філолог Валентина Сергіївна Антоненко і легендарна Настя Лісовська з міста Рогатина, що на Івано-Франківщині, згодом улюблена дружина одного з наймогутніших султанів грізної Османської імперії – Сулеймана Пишного. Роксолана була Поліглотом. Тому Європу вражала не тільки її врода, а й, зокрема, знання мов. Мабуть, не випадково юні ірпінці зі школи №12 назвали учнівську організацію „Країна Роксоланія”.
Щороку, на рубежі осені й зими, уже за доброю традицією, відбуваються тут урочистості з нагоди іменин. Ось і цього разу – 25 листопада 2011 року – гостинно відчинила школа свої двері для шанованих гостей. На святкування шістнадцятої річниці „Країни Роксоланії” до неї завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Ясеф Мохамед Атеф Абдель Кадер, представництво Посольства Азербайджанської Республіки в Україні на чолі з другим секретарем паном Саміром, представництво Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні на чолі з паном Мезерджі, радник Посольства Республіки Хорватія в Україні пані Вішня Стопар-Полянчіч, перший секретар Республіки Білорусь в Україні Олексій Володимирович Ястрєбов, секретар Ірпінської міської ради Олег Ігорович Білецький, Народна артистка України Ольга Сумська, Заслужений артист України Віталій Борисюк, Заслужена артистка України Ганна Опанасенко-Сумська, делегація з міста Рогатина (Івано-Франківщина) на чолі з мером Володимиром Степановичем Гусаком, директор Білоруської Слов’янської гімназії-побратима №36 міста Гомеля імені Івана Мележа Світлана Іванівна Роговенко, директор школи-побратима №206 м.Києва Тетяна Володимирівна Хіміна, Заслужений працівник культури України, член Національної спілки театральних працівників Лариса Михайлівна Дворниченко, представники відділу освіти виконавчого комітету Ірпінської міської ради на чолі з директором Науково-методичного центру Ніна Олексіївна Шкарпітко, директори шкіл міста Ірпеня, голови класних батьківських комітетів, учні школи. Передав усім вітання Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Білорусія в Україні Валентин Величко, керівник консульського відділу республіки Польща в Україні Рафал Вольські.
Як годиться, урочисте відкриття свята розпочалося з внесення державного прапора. Загальновідомі улюбленці, родина акторів Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ганна Опанасенко-Сумська мали почесне перше слово. Справжній шквал емоцій викликав у залу декламування української класики Анною Іванівною та музичний дарунок у виконанні акторів.
Багато приємних напутніх слів пролунали від високоповажних гостей із посольств, від місцевої влади, колег з Києва і Рогатина. Учні й педагоги почувалися справжніми іменинниками.
Як заведено, на іменинах були і торт, і урочисте задмухування свічок, і численні вітання гостей, і подарунки, і демонстрування знань іноземних мов, і показ власних талантів, і незрівнянна мелодія рідної пісні

Переглядів: 580 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz