КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:37

Головна » 2015 » Квітень » 23 » Затверджено новий Порядок визначення результатів ЗНО
09:35
Затверджено новий Порядок визначення результатів ЗНО
 
Затверджено новий Порядок визначення результатів ЗНОМіністерством освіти і науки затверджено Порядок визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, яким визначено організаційно-технологічні засади, єдині вимоги до визначення результатів тестування та процедуру визначення результатів зовнішнього оцінювання.

Документом передбачено, що визначення результатів зовнішнього оцінювання з кожного предмета відбуватиметься поетапно.

Після проведення тестування буде здійснюватися ухвалення ключів відповідей та схем оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Після цього здійснюватиметься експертна оцінка завдань сертифікаційної роботи та підготовка висновків щодо порога «склав/не склав».

Наступний етап визначення результатів ЗНО передбачає проведення комп’ютерної обробки закодованих сертифікаційних робіт та перевірку екзаменаторами завданьвідкритої форми з короткою або розгорнутою відповіддю.

Після цього відбуватиметься підготовка інформації про висновки регіональних експертних груп щодо порога «склав/не склав», ухвалення рішення про встановлення порога «склав/не склав» та таблиці за шкалою 100 – 200 балів.

У разі проведення державної підсумкової атестації з певного предмета у формі зовнішнього оцінювання будуть ухвалюватися таблиці за шкалою 1 – 12 балів.

Також порядком визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання унормовані строки обробки сертифікаційних робіт учасників ЗНО. Зокрема, визначення результатів тестування з української мови і літератури має відбутися не пізніше ніж через 21 календарний день після проведення зовнішнього оцінювання; з математики, історії України, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов – 14 календарних днів; з інших предметів – 7 календарних днів.

Документом також унормовані інші особливості визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, розгляд фактів, що можуть впливати на об’єктивність визначення результатів тестування, подання та розгляд апеляційної заяви щодо результатів виконання завдань сертифікаційної роботи тощо.
 
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


 

Переглядів: 496 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz