КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 08:21

Головна » 2012 » Липень » 3 » Запитуєте - відповідаємо
09:36
Запитуєте - відповідаємо
Чи можна скасувати надбавки за складність та напруженість у роботі працівникам централізованої бухгалтерії та групи технічного нагляду відділу освіти у зв'язку з недостатністю коштів на оплату комунальних послуг загальноосвітніх навчальних закладів ?
 
      ЦК Профспілки працівників освіти і науки розглянув Ваш лист щодо скасування надбавок за складність та напруженість у роботі працівникам централізованої бухгалтерії та групи технічного нагляду відділу освіти і повідомляє наступне.
      Відповідно до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI формування бюджету здійснюється за програмно-цільовим методом, при якому застосовується програмна класифікація видатків бюджету. Згідно із Тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 р. № 11, видатки на фінансування централізованих бухгалтерій, створених при органах управляння освіти, здійснюються за програмою «Централізовані бухгалтерії обласних, міських, районних відділів освіти» (код 070804, код функціональної класифікації 0990), а видатки на фінансування загальноосвітніх шкіл – за програмою «Загальноосвітні школи (в т. ч. школа-дитячий садок, інтернат при школі), спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії, колегіуми» (код 070201, код функціональної класифікації 0921).
     Статтею 51 Бюджетного кодексу України, установлено, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах. Частиною 3 цієї статті також передбачено, що розпорядники бюджетних коштів забезпечують у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладають договори за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.
     При цьому згідно із статтею 55 та пунктом 3 статті 76 видатки загального фонду на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату визнаються захищеними видатками бюджету, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.
     Відповідно до частини 4 статті 77 районні ради при затвердженні відповідних бюджетів враховують у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами.
     Пунктом 20 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228 також установлено, що під час визначення обсягів видатків бюджету головні розпорядники повинні враховувати об'єктивну потребу в коштах кожної установи, виходячи з її основних виробничих показників і контингентів, які встановлюються для установ, обсягу виконуваної роботи, штатної чисельності, необхідності погашення дебіторської і кредиторської заборгованості та реалізації окремих програм і намічених заходів щодо скорочення витрат у плановому періоді.
     Обов'язковим є виконання вимоги щодо першочергового забезпечення бюджетними коштами видатків на оплату праці з нарахуваннями, виплату стипендії, а також на господарське утримання установ.
      Тобто вимоги щодо забезпечення видатками на оплату праці та видатками для проведення розрахунків за енергоносії, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку мають дотримуватися за кожною із програм, а саме: «Централізовані бухгалтерії обласних, міських, районних відділів освіти» та «Загальноосвітні школи (в т. ч. школа-дитячий садок, інтернат при школі), спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії, колегіуми».
       Стосовно внесення змін до бюджету, то відповідно до частини 7 статті 78 Бюджетного кодексу України рішення про внесення змін до рішення про місцевий бюджет ухвалюється відповідною місцевою радою на підставі офіційного висновку місцевого фінансового органу про перевиконання чи недовиконання дохідної частини загального фонду, про обсяг залишку коштів загального та спеціального фондів (крім власних надходжень бюджетних установ) відповідного бюджету. Факт перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету визнається за підсумками першого півріччя та наступних звітних періодів з початку поточного бюджетного періоду на підставі офіційних висновків місцевого фінансового органу за умови перевищення доходів загального фонду місцевого бюджету (без урахування міжбюджетних трансфертів), врахованих у розписі місцевого бюджету на відповідний період, не менше ніж на 5 відсотків. Факт недоотримання доходів загального фонду місцевого бюджету визнається на підставі офіційного висновку місцевого фінансового органу за підсумками квартального звіту в разі недоотримання доходів загального фонду місцевого бюджету, врахованих у розписі місцевого бюджету на відповідний період, більше ніж на 15 відсотків.
      Рішення про внесення змін до рішення про місцевий бюджет можуть бути ухвалені відповідною місцевою радою з урахуванням положень статті 52 цього Кодексу, в разі необхідності перерозподілу бюджетних призначень між головними розпорядниками бюджетних коштів (за наявності відповідного обґрунтування) та в інших випадках, передбачених цим Кодексом (частина 7 статті 78).
 
Голова Профспілки Г.Ф.Труханов
Переглядів: 956 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz