КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 17:04

Головна » 2011 » Червень » 7 » Заява СПО всеукраїнських профспілок та профоб’єднань щодо проведення пенсійної реформи в Україні
13:30
Заява СПО всеукраїнських профспілок та профоб’єднань щодо проведення пенсійної реформи в Україні
    Протягом шести місяців українців дуже непокоять законодавчі пропозиції Уряду з проведення пенсійної реформи.
    
     Внесений ще в грудні 2010 року до Верховної Ради України проект Закону України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" широко обговорювався в профспілкових організаціях, трудових колективах і загалом у суспільстві. Проект розглянуто Спільним представницьким органом всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, на всеукраїнських зборах представників профспілкових організацій, Національною тристоронньою соціально-економічною радою при Президентові України. На жодному із заходів вказаний законопроект не знайшов підтримки.
     
     Профільні комітети Верховної Ради України (з питань соціальної політики та праці і у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів) також висловились проти прийняття закону у внесеній редакції. Парламентські слухання від 16.02.2011 на тему «Стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення» засвідчили необґрунтованість внесених Урядом законодавчих пропозицій з проведення пенсійної реформи та їх неспроможність вирішення існуючих проблем.
    
     Громадське обговорення законопроекту в областях за участю віце-прем’єр-міністра Тігіпка С.Л., представників Мінсоцполітики та інших державних органів проводилось формально. Доручення Президента України про те, щоб при проведенні додаткового громадського обговорення змінити сам механізм такого обговорення, не виконано.
     
      Разом з тим, в угоду Міжнародному валютному фонду Кабінет Міністрів України 31 травня ц.р. на заміну проекту Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» вніс дещо доопрацьований законопроект, який залишається суспільно неприйнятним, зокрема через передбачені ним положення щодо підвищення пенсійного віку, збільшення тривалості страхового стажу для призначення пенсії, заниження показників середньої заробітної плати для обчислення пенсій, скасування норм щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам та інше.
     
     При доопрацюванні законопроекту не враховані основні пропозиції профспілок, проігноровано звернення громадян та інших громадських організацій, не враховані Рекомендації парламентських слухань від 16.02.2011 на тему «Стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення».
     
     Урядом проігноровані неодноразові звернення профспілок щодо необхідності проведення робочих зустрічей на тристоронній основі з обговорення внесених пропозицій з реформування пенсійного забезпечення та віднайдення узгоджених шляхів вирішення існуючих проблем.
     
     3 червня ц.р. Федерація профспілок України звернулась до Президента України Януковича В.Ф. з проханням взяти під особистий контроль дотримання конституційних гарантій громадян при проведенні пенсійної реформи та не допустити прийняття законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" у внесеній редакції, а також зобов’язати Уряд доопрацювати проект з урахуванням внесених зауважень та пропозицій, в т.ч. і від профспілок.
     
     Також надіслана вимога до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. щодо відкликання з Верховної Ради України законопроекту та доопрацювати його разом із сторонами соціального діалогу.
     
     Спільний представницький орган всеукраїнських профспілок та профоб’єднань звертається до Президента України, народних депутатів України не допустити прийняття законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" у внесеній редакції та заявляє, що профспілками будуть докладені всі зусилля та вжиті всі можливі заходи для захисту конституційних прав громадян.

Спільний представницький орган всеукраїнських профспілок та профоб’єднань
6.06.2011 р.
Переглядів: 562 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz