КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:24

Головна » 2011 » Травень » 26 » ЗАЯВА РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПРИВОДУ ВТРУЧАННЯ У ВНУТРІШНЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ФПУ ТА ПРОТИПРАВНИХ ЗАЗІХАНЬ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК
09:58
ЗАЯВА РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З ПРИВОДУ ВТРУЧАННЯ У ВНУТРІШНЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ФПУ ТА ПРОТИПРАВНИХ ЗАЗІХАНЬ НА МАЙНО ПРОФСПІЛОК
Рада Федерації профспілок України, яка представляє працівників усіх галузей економіки і об’єднує понад 8 млн. членів профспілок в усіх регіонах України, висловлює глибоке обурення безпрецедентним втручанням у діяльність ФПУ високопоставленого державного службовця, голови Ради Міністрів АР Крим Джарти В.Г.
Уже з перших днів свого перебування в Криму він запропонував відібрати кримські профспілкові санаторії від законного власника – Федерації профспілок України у власність Криму нібито в інтересах трудящих республіки.
Ця ідея до цих пір нав’язується різним органам влади. Зрозуміло, чим могло б закінчитися її втілення. Але Президент України Віктор Янукович не підтримав цю недостойну ініціативу.
Однак Джарти В.Г. не заспокоївся. Влітку 2010 року він організував справжній терор по відношенню до профспілкових санаторіїв в Криму. За його особистою вказівкою і підтримкою туди направлені для масових перевірок представники міліції, прокуратури, інших контролюючих органів з метою знаходження компрометуючих матеріалів.
У ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія з дискредитації профспілок. Поширюється відверта брехня. Публічно виступаючи на телебаченні, Джарти В.Г. звинувачує нове керівництво ФПУ у нібито розпродажу власності профспілок, притягуючи факти багаторічної давності, у яких дійсно були елементи безгосподарного ставлення до профспілкового майна. Правда ж у тому, що з листопада 2008 року ФПУ не продала жодного із своїх санаторіїв чи інших об’єктів.
Прем’єр-міністр Криму не рахується з Конституцію та законами України, які визнали право власності недоторканим, і задіяв усі способи для дискредитації профспілкових санаторіїв.
Керівнику такого рівня варто знати, що його дії є не чим іншим, як брутальним порушенням закону, прав громадської організації, захищених українськими законами і конвенціями Міжнародної Організації Праці та тягнуть за собою адміністративну й кримінальну відповідальність.
На жаль, і органи Генеральної прокуратури опустилися до рівня «столу замовлень» при виконанні вказівок Джарти В.Г. Дійшло до грубого втручання у статутну діяльність Федерації профспілок України - без будь-яких законних підстав президії ФПУ приписом було заборонено розглядати майнові питання на засіданні 24 травня ц.р. Хоча представники прокуратури не можуть не знати, що статтею 34 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» визначено - від імені членів профспілок розпорядження коштами, іншим майном профспілок, їх об’єднань здійснюється виборними профспілковими органами.
Вісім представників Генпрокуратури протягом двох днів намагалися вилучити документи у акціонерних товариствах ФПУ. На сьогодні до Генеральної прокуратури викликано заступника Голови та працівників апарату ФПУ.
Федерація профспілок України тривалий час терпляче доводила всім свою правоту. Однак зараз настав час активних дій і ми будемо захищати права профспілок всіма способами.
Люди все бачать – де добро, а де зло і вони дадуть свою оцінку.
71 всеукраїнська профспілка та територіальні об’єднання довірили керівництво Федерацією профспілок України Василю Хара як лідеру, що був і залишається твердим захисником інтересів людей праці, послідовно підтримує програми соціально-економічних перетворень Президента України. Спроби чиновників порушувати права профспілок, дискредитувати Федерацію профспілок України та її лідера несумісні з принципами соціального діалогу.
Звертаємося до Президента України Віктора Януковича з проханням зупинити глумління над законом і правами профспілок, компрометацію державної влади високопосадовими державними службовцями та поставити остаточну крапку у багаторічній війні проти Федерації профспілок України.
Рада Федерації профспілок України

25 травня 2011 року
Переглядів: 566 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz