КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 20:30

Головна » 2012 » Квітень » 26 » Заява ФПУ з нагоди 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи
09:12
Заява ФПУ з нагоди 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи
      Аварія на Чорнобильській АЕС – це велика техногенна й екологічна катастрофа, що має тяжкі наслідки соціального, демографічного, економічного та соціально-психологічного характеру.
     Професійні спілки України пам'ятають про мужність і самовідданість сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – представників усіх республік колишнього Союзу РСР, які ризикуючи життям і здоров'ям виконали громадський обов'язок заради майбутнього прийдешніх поколінь, збереження людської цивілізації.
      Сьогодні ми вшановуємо пам'ять представників усіх професій, які ціною власного життя і здоров’я зупинили поширення згубних радіоактивних викидів на весь світ. Це пожежники та атомники, які перші вступили в нерівну боротьбу з некерованою атомною енергію, шахтарі, будівельники, медики, транспортники, вчені, працівники органів міліції, військові і резервісти Збройних сил, представники інших професій. 
      
       Багатьох з них уже немає з нами. Добра і вічна їм пам'ять!
      Федерація профспілок України завжди виступала за збереження та розвиток державної підтримки у соціальній сфері, проведення цілісної державної політики щодо захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
       З перших днів після аварії профспілкові організації всіх рівнів приєдналися до роботи з надання допомоги постраждалим, евакуації і розміщення населення з м. Прип'яті і навколишніх районів, організації їх обслуговування, створення належних умов праці та побуту для ліквідаторів наслідків аварії, оздоровлення дітей з постраждалих районів. 
       Чорнобиль нагадує про себе й зараз. Особливу тривогу викликають стан здоров’я учасників ліквідації наслідків аварії, які проживають на забруднених територіях, розвиток онкологічних захворювань у дітей.
      Проблемним залишається пенсійне забезпечення постраждалих громадян. Профспілки постійно наголошують на необхідності подолання низького рівня пенсій, зупинення скорочень соціальних виплат і компенсацій учасникам ліквідації наслідків аварії, їхнім сім'ям та мешканцям постраждалих територій, оздоровлення дітей-інвалідів.
        У цьому зв’язку закликаємо Президента України, Кабінет Міністрів України та Верховну Раду України:
        - створити умови для забезпечення законодавчо встановлених соціальних прав, належного захисту, організації відчутної допомоги постраждалим від Чорнобильської катастрофи;
        - забезпечити повну реалізацію державних та регіональних програм ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
       - переглянути постанову Кабінету Міністрів від 23.11.2011. №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з метою приведення розмірів соціальних виплат, визначених у постанові, у відповідність до розмірів мінімальних гарантій, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
         Територіальні профоб’єднання:
        - зосередити свою роботу на посиленні соціального діалогу у вирішенні питань соціального захисту чорнобильців, активно використовувати для цього зобов’язання соціальних партнерів при укладанні галузевих, регіональних угод і колективних договорів; 
        - домагатись збільшення фінансування заходів, пов’язаних з соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідокЧорнобильської катастрофи під час розробки проектів місцевих бюджетів на 2013 рік.
         Звертаємось до урядів, професійних спілок інших країн, міжнародних профцентрів з надією на братерську підтримку кожного з постраждалих від наслідків Чорнобиля, які перебувають за межами України.

ПАМ'ЯТЬ ПРО ЗАГИБЛИХ – У НАШИХ СЕРЦЯХ!

ДОПОМОЖЕМО ЖИВИМ ГЕРОЯМ, ПОСТРАЖДАЛИМ
ВІД ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ!



Федерація профспілок України
Переглядів: 530 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz