КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 00:19

Головна » 2011 » Червень » 22 » ЗАЯВА Федерації професійних спілок України у зв’язку з протиправним втручанням органів прокуратури у внутрішню діяльність ФПУ
09:45
ЗАЯВА Федерації професійних спілок України у зв’язку з протиправним втручанням органів прокуратури у внутрішню діяльність ФПУ
    Федерація професійних спілок України з глибоким обуренням заявляє, що при відсутності реагування вищих органів влади, Генеральною прокуратурою України та органами прокуратури на місцях розширюються масштаби незаконного втручання у статутну діяльність Федерації професійних спілок України та заснованих за участю ФПУ підприємств.
      На працівників профспілкових органів та підприємств чиниться моральний тиск, тривають виклики для дачі пояснень, порушуються надумані кримінальні справи.
     До попередніх протиправних дій останнім часом додалася хвиля ініційованих прокуратурами численних судових позовів, у яких без жодних на те законних підстав стверджується про нібито належність профспілкових оздоровниць до державної власності.
      Відволікаються від основної роботи десятки керівників та інших працівників. У розпал оздоровчого сезону блокується робота санаторіїв, туристичних закладів, підприємства не можуть забезпечити зростаючі запити громадян у санаторно-курортному лікуванні і зазнають реальних збитків.
     Підкреслюємо ще раз – Федерація профспілок України була і залишається законним власником належних їй оздоровниць та інших соціально-важливих закладів, що підтверджено рішеннями судів та іншими уповноваженими державними установами.
     Захищаючи свої законні права, ФПУ подала судові позови, метою яких є змусити органи прокуратури припинити свавілля, діяти виключно на підставі і в межах закону, поважати гарантоване Конституцією України право власності.
     На захист профспілок України виступили міжнародні профспілкові організації, які об’єднують понад 170 мільйонів працівників, зважаючи на те, що такий наступ на права профспілок – перший у історії цивілізованої Європи.
     Професійні спілки заявляють рішучій протест свавіллю прокурорів і вимагають від Президента України, Прем’єр – міністра України стати на захист законних прав багатьох поколінь людей праці, ветеранів, які своїми внесками збудували унікальний санаторно-курортний комплекс України.
     Не штовхайте людей до масових виходів на вулиці та площі України!
     Професійні спілки захистять свої права і права мільйонів трудящих!
     Наша сила у єдності! Беззаконня не пройде!
    
     Голова ФПУ В.Г. Хара
Переглядів: 541 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz