КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 08:12

Головна » 2011 » Червень » 16 » Вступне слово Прем'єр-міністра України
10:30
Вступне слово Прем'єр-міністра України
15 червня 2011 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України, на якому із вступним словом виступив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Шановні члени Уряду!
Шановні запрошені!


Вчора Верховна Рада України ухвалила зміни до бюджету держави на поточний рік. Таким чином Уряд і парламентська більшість виконали своє зобов’язання перед суспільством: відповідно до відновлення економічного зростання підвищувати соціальні виплати.

Це надзвичайно важливий крок в нашій стратегії перелому від кризи до сталого розвитку.

З одного боку, економіка позитивно відгукнулась на виважену, ощадливу політику держави. Зростання економіки дало додаткові ресурси – доходну частину бюджету на пропозицію Уряду збільшено на 14 мільярдів гривень.

З іншого боку, видатками з державного бюджету, які збільшені на 11 мільярда гривень, ми підтримуємо рівень життя людей, внутрішній ринок і макроекономічну стабільність. Значно збільшено соціальні видатки. За рахунок цього до кінця року чотири рази, а не два, як планувалося, будуть підвищені зарплати бюджетникам.

Скільки б опозиція не займалася демагогією, не говорила на біле чорне, але факти - річ вперта. Наприклад, зарплата вчителя виросте в середньому на 340 гривень, лікаря-хірурга вищої категорії у стаціонарі — на 359 гривень. Значно розширено перелік педагогічних працівників, які отримують двадцятивідсоткову надбавку до посадового окладу.

Це реальні гарантовані доходи людей, які підуть на споживчий ринок, підтримають попит на наші товари і послуги.

Також зазначу, що значно збільшено капітальні видатки Державного бюджету. Це реальне прискорення створення нових робочих місць.

Крім того збільшуються видатки на харчування дітей у закладах освіти, які розташовані у Чорнобильських зонах, на придбання технічних засобів для реабілітації інвалідів; передбачено збільшення обсягу медичної допомоги на лікування чорнобильців, завершення реконструкції приміщень Наукового центру радіаційної медицини, підвищення доплат до пенсій членам сімей загиблих, придбання житла для чорнобильців.

Змінами до державного бюджету виділено 200 млн. гривень на розвиток служби екстреної медичної допомоги

Запроваджено нову бюджетну програму "Реконструкція та будівництво систем централізованого водовідведення” в обсязі 400 млн. гривень. Кошти будуть спрямовані на поліпшення стану каналізаційних мереж, головних колекторів, насосних станцій, очисних споруд та підвищення ефективності та надійності каналізаційних систем. Крім іншого, це суттєвий внесок в екологічну безпеку та безпеку для здоров’я наших людей.

І, нарешті, ми продовжуємо абсолютно необхідну політику фінансової стабільності – і тому зменшуємо дефіцит бюджету на 3,5 мільярда гривень.

Щоб ці зміни якнайшвидше були втілені у життя, доручаю Міністерству фінансів терміново розробити і затвердити всі необхідні нормативні акти для виконання зміненого бюджету.

Бюджет підвищених соціальних стандартів, який ми сьогодні маємо, повинен виконуватись автоматично.

З 1 липня в країні буде чергове підвищення зарплат для вчителів, лікарів. Збільшиться ставка першого тарифного розряду і міжтарифне співвідношення.
Також нагадаю, що на червень припадає пік виплати відпускних вчителям – більше 3,5 мільярдів гривень. Це на чверть більше, ніж в червні минулого року. Ніде не повинно бути затримок з виплатою відпускних педагогам. Контролювати це повинні спільно і Міністерство фінансів, і Міністерство освіти, і керівники регіонів.

Шановні колеги!

Ми продовжимо заслуховувати керівників регіонів щодо ситуації на ринку овочів, підготовки інфраструктури для зберігання цьогорічного врожаю, а також заходів, які вживаються, щоб взимку овочів і фруктів було вдосталь, постійно був традиційний асортимент за прийнятними цінами. І в усіх без винятку регіонах – підкреслюю це.

Окремо я спитаю у тих, хто звітує, як проводяться ярмарки сезонної сільськогосподарської продукції, як створюються умови, щоб селяни, фермери могли безпосередньо продавати свою продукцію у містах. Європейська традиція, коли щодня, буквально в центрі міста, в цивілізованих умовах можна купити зелень, овочі, молоду картоплю тощо має стати нормою і для України.

А оптові ринки і сховища, які будуються, дозволять продукцію зберегти в належних умовах на весь маркетинговий період. Принагідно зазначу, що Мінфін уже виділив Мінагрополітики 2,6 млрд. грн. для закупівлі та зберігання Аграрним фондом продовольчих товарів до державного інтервенційного фонду.

Уряд ставить завдання, щоб продовольчі запаси створювались не тільки централізовано, щоб кожен регіон подбав про, умовно кажучи, якісний і доступний «борщовий набір».

Сьогодні на засіданні Уряду, на пропозицію Мінагрополітики, ми заслухаємо звіти голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим та глави державної адміністрації Дніпропетровської області.

Щодо питань порядку денного.

Сьогодні буде прийнято рішення уряду, яким шістдесят кращих представників молоді нагороджуються Премією Кабінету Міністрів України за особливі досягнення у розбудові України. Ця премія присуджується у шести номінаціях: виробничі, наукові, творчі та спортивні досягнення; особиста мужність; внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху.

Також нами буде розглянуто проект закону про внесення змін до Земельного і Водного кодексів України. Цим Уряд врегулює встановлення меж прибережних захисних смуг водних об’єктів (річок, озер, водосховищ, а також морів, заток, лиманів).

Такий порядок сприятиме покращенню стану довкілля, поліпшенню рекреаційного потенціалу територій, а також впорядкує розроблення проектів землеустрою.

Створити більш сприятливі умови для залучення інвестицій в економіку України покликаний проект урядового рішення щодо спрощення процедури провадження іноземними підприємствами та підприємствами з іноземними інвестиціями діяльності в Україні.

На виконання Національного плану дій із впровадження програми економічних реформ Президента України буде затверджено комплекс заходів, спрямованих на збільшення переваг та мінімізацію негативних наслідків створення зони вільної торгівлі з ЄС для економіки України.

Сьогодні буде розглянуто проект постанови Уряду, спрямований на посилення державного контролю за борговим навантаженням на державні підприємства.

Уряд постійно вишукує фінансові ресурси на модернізацію об’єктів соціальної сфери в регіонах. Сьогодні буде розглянуто питання добудови школи в селі Родниківка Уманського району Черкаської області та Трипільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. До речі, я був у цій школі-інтернаті. Спілкувався з педагогами і дітьми і переконався, яких чудових результатів можна досягти, якщо належно підтримати справді подвижницьку роботу з дітьми, яким сім’я, на превеликий жаль, не допоможе, за яких відповідає тільки держава.

З метою реалізації Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України членами Уряду буде розглянуто:

• проект Концепції державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю;

• план заходів щодо інтеграції іноземних мігрантів та реінтеграції українських мігрантів в Україні;

• проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про телекомунікації» стосовно включення Державної митної служби до переліку міністерств та відомств, підрозділам яких першочергово надаються телекомунікаційні послуги.

Сьогодні ми розглянемо проект закону про Національну комісію із державного регулювання безпеки у сфері використання ядерної енергії. Цей проект розроблено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони від 8 квітня 2011 року.

Утворення такого колегіального органу зі спеціальним статусом сприятиме підвищенню безпеки у сфері використання ядерної енергії, а отже знизить ризики для людей та навколишнього середовища.

В сфері міждержавних відносин сьогодні планується схвалити проекти Угод:

між Урядами України та Китайської Народної Республіки;

між Урядами України та Держави Кувейт - про звільнення від оформлення віз громадян;

між Урядами України та Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка про повітряне сполучення.

Дякую за увагу.
Переглядів: 601 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz