КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 17:52

Головна » 2013 » Лютий » 13 » Всесвітній день соціальної справедливості – 20 лютого
15:39
Всесвітній день соціальної справедливості – 20 лютого

Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Розпочинаємо серію публікацій, присвячених цій темі.

Організація Об’єднаних Націй підтримує принципи соціальної справедливості, заохочуючи рівність між жінками та чоловіками або права корінних народів та мігрантів.

ООН сприяє забезпеченню соціальної справедливості, усуваючи бар’єри, що виникають перед людьми в силу їх ознаки статі, віку, расової, етнічної або релігійної приналежності, культури або наявності інвалідності.

Для Організації Об’єднаних Націй прагнення соціальної справедливості для всіх лежить в самому центрі нашої глобальної місії щодо заохочення розвитку та поваги людської гідності.

Прийняття Міжнародною організацією праці Декларації про соціальну справедливість із метою справедливої глобалізації є лише одним із прикладів, які свідчать про прихильність системи ООН до забезпечення соціальної справедливості.

У Декларації робиться наголос на гарантії досягнення справедливих результатів для всіх за посередництвом забезпечення зайнятості, соціального захисту, соціального діалогу та основоположних принципів і прав на робочому місці.

Нагадуємо, 26 листопада 2007 Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого Всесвітнім днем соціальної справедливості, який відзначається щорічно починаючи з 2009 року.

Вона також запропонувала всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів у відповідності з цілями і завданнями Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та двадцять четвертої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї.

Проведення Дня має сприяти подальшому нарощуванню зусиль міжнародного співтовариства в області викорінювання убогості, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 435 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz