КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:58

Головна » 2014 » Квітень » 9 » Всесвітній день охорони праці – 2014
14:47
Всесвітній день охорони праці – 2014

Всесвітній день охорони праці – 2014Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.

Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.

У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом – Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві.

Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві. 

Організаційний комітет звертається до керівників і працівників, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, у першу чергу тих, що у своїй діяльності використовують особливо небезпечні та високо небезпечні хімічні речовини, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілкових організацій, об’єднань роботодавців із закликом акцентувати свою увагу на здоров’ї працівників та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та виконання вимог Закону України «Про охорону праці». 

Організаційний комітет звертається до представників ЗМІ з проханням забезпечити всебічне висвітлення заходів, що відбуватимуться в Україні у рамках Дня охорони праці.

 

ПЛАН ЗАХОДІВ

з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні

під девізом: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».

 

п/п

Зміст заходів

Строк
виконання

Виконавці

  1.  

Доведення до підприємств, установ і організацій (далі – підприємства) звернення Оргкомітету та плану заходів з підготовки та проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні з метою їх реалізації на відповідному рівні.

квітень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації всіх рівнів, ФССНВ.

  1.  

Розміщення на веб-сайтах та оприлюднення через інші засоби масової інформації анонсів про підготовку до проведення у 2014 році Дня охорони праці в Україні й відповідне звернення Оргкомітету, а також інформаційних матеріалів про хід акції та її результати.

квітень - травень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації всіх рівнів, підприємства, ФССНВ, центральні та регіональні ЗМІ.

  1.  

Створення на галузевих, регіональних, виробничих рівнях оргкомітетів, визначення відповідних заходів і затвердження робочих планів їх реалізації.

квітень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації всіх рівнів, ФССНВ.

  1.  

Проведення тематичних колегій (нарад) з питань охорони праці під час виробництва та використання хімічних речовин, з висвітленням підсумків проведення Дня охорони праці
у 2013, що проходив під девізом: «Запобігання професійним захворюванням».

квітень - травень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, за участю об’єднань роботодавців і профспілок, профспілкових організацій всіх рівнів, ФССНВ.

  1.  

Проведення тематичних зустрічей з трудовими колективами. Тема зустрічей: «Нешкідливі та безпечні умови праці під час виробництва та використання хімічних речовин – запорука здоров’я працюючих».

квітень - травень

Робочі органи виконавчої дирекції ФССНВ.

  1.  

Проведення відкритих уроків «28 квітня – Всесвітній день охорони праці» для школярів та студентів навчальних закладів усіх рівнів акредитації, спрямованих на роз’яснення причин виникнення професійних захворювань та їх запобігання під час виробництва та використання хімічних речовин.

квітень - травень

МОН за участю МОЗ, Мінпромполітики, Мінприроди, Держгірпромнагляду та їх територіальних органів, об’єднань роботодавців і профспілок, профспілкових організацій всіх рівнів, ФССНВ, ЗМІ.

  1.  

Оформлення (створення) куточків, стендів присвячених Дню охорони праці з питання «Безпека праці та здоров’я під час виробництва та використання хімічних речовин».

квітень - травень

Керівники підприємств та первинних профспілкових організацій за участю ФССНВ.

  1.  

Інформаційне супроводження Фестивалю анімаційних та відеофільмів «Безпека праці – 2014», спрямованого на формування культури праці та профілактику нещасних випадків на виробництво.

квітень - травень

Редакція журналу «Промислова безпека», Держгірпромнагляд, Міненерговугілля, Мінпромполітики, Мінінфраструктури, Мінрегіон, Держкомтелерадіо, ДСНС за участі об’єднань роботодавців і профспілок, профспілкових організацій всіх рівнів,  ФССНВ.

  1.  

Організація та проведення ярмарків-продажу (виставок-презентацій) спецодягу, спецвзуття, інших засобів індивідуального захисту, наочних посібників, засобів навчання та пропаганди з питань охорони праці та промислової безпеки під час виробництва та використання хімічних речовин.

квітень - травень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації, підприємства-виробники та видавництва, ФССНВ.

  1.  

Організація та проведення на підприємствах конкурсів на краще робоче місце, виробничу дільницю (бригаду), які працюють з хімічними речовинами тощо, з визначенням та заохоченням переможців у цих номінаціях.

квітень - травень

Керівники підприємств та первинних профспілкових організацій, робочі органи ФССНВ.

 

  1.  

Організація та проведення огляд-конкурсів з визначення кращого підприємства, яке виробляє або використовує хімічні речовини забезпечило у 2013 році якісне функціонування системи управління охороною праці.

квітень - травень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації,  підприємства, ФССНВ.

  1.  

Видання тематичних або спеціальних випусків журналів «Охорона праці», «Технополіс», «Промислова безпека», Української технічної газети, газет «Профспілкові вісті» та інших друкованих ЗМІ з висвітленням матеріалів щодо проведення Дня охорони праці.

квітень - травень

Редакції періодичних видань.

  1.  

Проведення регіональних тематичних галузевих семінарів щодо безпечного виконання робіт із використанням небезпечних хімічних речовин (на підприємствах хімічної галузі, сільського та лісового господарства, харчової промисловості, легкої та текстильної промисловості тощо).

квітень - травень

Місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації, підприємства, територіальні органи Держгірпромнагляду, ФССНВ, ЗМІ.

  1.  

Організація та проведення змагань з міні-футболу (футзалу) на Кубок Держгірпромнагляду, присвячених Дню охорони праці.

квітень - травень

Територіальні органи, підприємства, установа Держгірпромнагляду інші суб’єкти господарювання за згодою.

  1.  

Організація проведення тематичних радіо- та телепередач з актуальних проблем охорони праці, промислової безпеки, а також про мету, завдання, хід, підсумки проведення в Україні Дня охорони праці та Всесвітнього дня охорони праці в інших країнах.

квітень - травень

Держкомтелерадіо, Держгірпромнагляд, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації, підприємства, ФССНВ.

  1.  

Проведення в режимі online – бесіди: «Надаємо відповіді».

квітень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців та профспілкові організації, підприємства, ФССНВ.

  1.  

Нагородження кращих працівників (підприємств) в сфері охорони праці на державному, галузевому (відомчому), регіональному рівнях та на підприємствах з нагоди Дня охорони праці в Україні.

квітень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації,  підприємства, ФССНВ.

  1.  

Проведення брифінгу за участю представників засобів масової інформації під девізом: «Безпека праці та здоров’я під час виробництва та використання хімічних речовин на виробництві».

квітень

Держкомтелерадіо, Держгірпромнагляд, об’єднання роботодавців і профспілок,  ФССНВ, ЗМІ.

  1.  

Проведення заходів щодо розміщення соціальної реклами спрямованої на профілактику професійних захворювань в Україні.

квітень - грудень

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, МОЗ, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації, підприємства, ФССНВ, ЗМІ.

  1.    

Проведення на регіональному рівні конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» з нагоди Дня охорони праці в Україні у 2014 році, нагородження переможців та лауреатів.

 

квітень - червень

Територіальні органи  Держгірпромнагляду, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, об’єднання роботодавців і профспілок, профспілкові організації,  ФССНВ, ЗМІ за згодою.

  1.  

Здійснення спільних заходів з ушанування пам’яті загиблих на виробництві: проведення панахид, поминальних заходів, надання родичам загиблих на виробництві допомоги в облаштуванні могил; відвідування та надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих, а також інвалідам праці.

з 21 по 28 квітня

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, органи місцевого самоврядування, профспілкові  об’єднання, та організації, підприємства, ФССНВ.

  1.  

Висвітлення заходів з проведення у 2014 році Дня охорони праці в України.

квітень - травень

Держкомтелерадіо за участі об’єднань роботодавців і профспілок, профспілкових організацій

  1.  

Інформування Кабінету Міністрів України та Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, щодо заходів проведених у 2014 році до Дня охорони праці в Україні.

червень

Держгірпромнагляд.

 

Переглядів: 952 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz