КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 09:12

Головна » 2011 » Листопад » 23 » Анатолій ПРИСЯЖНЮК: «За допомогою профспілок нам буде легше вирішувати проблемні питання»
10:29
Анатолій ПРИСЯЖНЮК: «За допомогою профспілок нам буде легше вирішувати проблемні питання»

22 листопада відбулася зустріч представників Київської обласної ради профспілок з головою Київської обласної державної адміністрації Анатолієм Присяжнюком. В ній взяв участь і виступив голова ФПУ Юрій Кулик.

У вступному слові голова Київської обласної Ради профспілок Валентин Кононенко підкреслив, що у профспілкових організацій з владою Київщини склався продуктивний діалог. «У порівнянні з іншими регіонами України, в Київській області соціально-економічна ситуація більш-менш благополучна, - наголосив він. – Зокрема, це стосується зайнятості населення (залучення інвестицій дає можливість створювати додаткові робочі місця), рівня заробітної плати. Владою вжито чимало заходів щодо поліпшення медичного обслуговування населення».
«Якщо за підсумками 2009 року з соціально-економічного розвитку Київщина була на 24 місці в Україні, то сьогодні стабільно перебуває в числі лідерів – на третьому місці, - підкреслив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. - Але це не означає, що у нас немає проблем. Сьогодні, на жаль, є і затримка з виплати заробітної плати».
Однак губернатор Київщини переконаний, що до кінця цього року гострі фінансові проблеми в області вдасться вирішити. «Тісно працюємо з Урядом, - підкреслив Анатолій Присяжнюк. - До кінця року сподіваємось отримати субвенцію з Державного бюджету, щоб виплатити зарплату працівникам бюджетної сфери. Також треба подбати про створення умов для відпочинку дітей під час зимових шкільних канікул».
Голова Київської обласної державної адміністрації висловився за подальшу співпрацю профспілок з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в Київській області. «В кожній райдержадміністрації у складі колегій є представники профспілок. Впевнений, що за їх допомогою ми зможемо вирішувати всі проблемні питання», - підкреслив Анатолій Присяжнюк.
«Я дуже задоволений тісною співпрацею керівництва Київської облдержадміністрації з профспілками Київщини та розумінням їхньої ролі, - наголосив голова ФПУ Юрій Кулик. – Така співпраця може стати прикладом для інших регіонів. Безумовно, коли Федерація профспілок була втягнута з різних причин у судові розгляди, це якоюсь мірою відволікло профспілкові організації від їхніх основних завдань. Першочергове завдання - повернутися в нормальне русло, щоб наша діяльність була ефективною, відкритою і публічною. Також у нас має бути єдність, щоб не з`ясовувати, хто головніший – регіональне профоб’єднання чи галузева профспілка, а разом вирішувати основне завдання – захист прав та інтересів працівників».
«Нині один з пріоритетів - відновлення соціального діалогу з владою. І тут я відчуваю розуміння та позитивне налаштування владних структур на співпрацю», – підкреслив Юрій Кулик.
Представники профспілкових органів та організацій, які виступили на зустрічі, порушили низку соціально-економічних проблем регіону, які турбують сьогодні його мешканців. Вони також говорили про необхідність подальшого посилення взаємодії профспілок з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в Київській області задля досягнення розвитку регіону та поліпшення добробуту людей.

 
Переглядів: 565 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz