КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 18:50

Головна » 2011 » Серпень » 29 » Відбулося розширене засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту
09:00
Відбулося розширене засідання колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту
26 серпня 2011 року, за участю Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулось розширене засідання колегії МОНмолодьспорту «Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2010/2011 навчальному році та завдання на 2011/2012 навчальний рік».

Прем'єр-міністр України Микола Азаров порушив питання перед освітянами щодо розвитку дошкільної та загальної середньої освіти, забезпечення дітей шкільними автобусами, готовності навчальних закладів до нового навчального року, формування оптимальної мережі навчальних закладів, надбавок для педагогів та ін.

Зокрема, Микола Азаров висловив занепокоєння, що молодь втратила любов до історії та мистецтва та наголосив, що дітей потрібно привчати до здорового способу життя.

«Мені боляче, що наша сучасна молодь, на превеликий жаль, втратила любов до історії, мало цікавиться серйозною музикою, їх не затягнеш на виставки… А з цього всього складається основа таких дуже серйозних понять як совість, мораль, чесність», - сказав Микола Азаров.

Глава Уряду поставив мету за 2012 рік реалізувати програму "Шкільний автобус". «В цьому році ми виділили великі кошти на програму "Шкільний автобус". В наступному році ми також виділимо на це великі ресурси. Я думаю, що потрібно якось визначитись і не розтягувати цю програму… В наступному році давайте закриємо цю тему, щоб у нас ця програма забезпечила всіх школярів, всі школи транспортом», - наголосив Прем’єр-міністр.

Також Микола Азаров зазначив, якщо у 2012 році ця програма буде повністю реалізована, то в подальші роки залишиться лише оновлювати рухомий склад. Він також наголосив, що перед головами обладміністрацій потрібно ставити конкретні завдання, щоб дороги та під’їзні шляхи до шкіл так само, як і до сільських амбулаторій і лікарень, були якісними.

Окрім цього, Глава Уряду зауважив, що український ринок праці потребує фахівцівтехнічних і технологічних спеціальностей, у той час, як відчуваєтьсянадлишок економістів, юристів і міжнародників.


Також Микола Азаров поцікавився у педагогічних працівників щодо існуючих проблем в освітянській сфері. Учасники колегії розповіли Прем’єр-міністрові про актуальні питання, які потребують вирішення та підтримки з боку Уряду.

У свою чергу, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник виступив з доповіддю, у якій розповів про вжиті заходи, здобутки та плани щодо розвитку загальної середньої та дошкільної освіти. Зокрема, Міністр зазначив, що прийнято Державну цільову соціальну програму розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року; вперше проведено І Всеукраїнський з’їзд педагогічних працівників дошкільної освіти; призупинено скорочення мережі дошкільних навчальних закладів. У порівнянні з минулим роком кількість дошкільних навчальних закладів зросла на 257 одиниць, у тому числі введено в дію 4 новобудови, 236 відкрито у пристосованих приміщеннях, розпочали діяльність 17 приватних дитячих садків.

Також серед здобутків можна виокремити розроблення програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», затвердження Державних стандартів початкової освіти, здійснення роботи над новою редакцією Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти.

Дмитро Табачник звернув увагу присутніх на впровадження Міністерством сучасних інформаційних і комунікаційних технологій навчання в середній школі. «Зокрема, розроблено та затверджено Урядом Державну цільову програму запровадження в навчальний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків" на 2011-2015 роки; Державну цільову програму розвитку шкільної природничо-математичної освіти», - зазначив він.

За словами Міністра, вперше проведено Всеукраїнську естафету педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи», у якій взяли участь понад 300 педагогічних працівників з усіх регіонів країни.

Окрім того, Дмитро Табачник зосередив увагу учасників колегії на важливості якісної підготовки навчальних закладів до початку 2011/2012 навчального року, формування оптимальної мережі навчальних закладів, стовідсоткового охоплення різними формами дошкільної освіти дітей старшого дошкільного віку тощо.

Також відбулося обговорення доповіді Міністра Дмитра Табачника під час роботи секцій керівників регіональних органів управління освітою, працівників, які відповідають за питання загальної середньої та дошкільної освіти та ін. Деякі з них були проведені вперше, зокрема, секція головних бухгалтерів регіональних органів управління, керівників фінансово-економічних підрозділів, інженерних груп, кадрових, юридичних служб, працівників прес-служб, директорів регіональних інститутів післядипломної освіти та голів регіональних профспілкових організацій працівників освіти і науки.

Після обговорення нагальних питань на секціях проведено дискусії та внесено пропозиції до рішення колегії.

Міністр також вручив відомчі нагороди та відзнаки кращим освітянам та учням-переможцям міжнародних олімпіад та змагань.


www.mon.gov.ua
Переглядів: 580 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz