КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 22:32

Головна » 2012 » Серпень » 30 » Розвиток освітньої галузі на Київщині обговорили під час вчительської конференції
09:27
Розвиток освітньої галузі на Київщині обговорили під час вчительської конференції
Розвиток освітньої галузі на Київщині обговорили під час вчительської конференції
Під час конференції керівників та працівників навчальних закладів голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк підвів підсумки роботи в освітній галузі на Київщині та окреслив плани й перспективи її подальшого розвитку. У заході взяли участь Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, керівники шкіл, начальники відділів та управлінь освіти, завідуючі дитячими садочками і методичними кабінетами, голови райдержадміністрацій, міські голови, керівники галузевих управлінь, представники громадських організацій Київської області.
- Завдяки нашій ініціативі, підтримці Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки, молоді та спор­ту, Київська область отри­мала майже 8 мільйонів гривень субвенцій з Державного бюджету для ремонту закладів освіти, - повідомив Анатолій Присяжнюк.
В області відкрито 5 дошкільних навчальних закладів. Незабаром відкриється ще три садочки в Обухівському районі та місті Бровари. Відновлено роботу 37 дошкільних навчальних закладів. До кінця 2012 року планується відновити роботу ще чотирнадцяти. За два роки відкрито 4 нові школи. Продовжується будівництво ще 3 навчальних закладів. В області створено 5 позашкільних навчальних закладів на три тисячі місць.
- Багато уваги на Київщині приділяється талановитим дітям. Вважаю, що це найкраща інвестиція держави у майбутнє. Обдаровані учні Київщини та їхні вчителі мають не тільки моральну, а й матеріальну підтримку влади. Лише на обласному рівні 165 школярів отримують стипендію голови облдержадміністрації. Це переможці учнівських олімпіад, Малої академії наук, - підкреслив Анатолій Присяжнюк. Стипендію отримують також вчителі, які їх підготували. Окрім того, продовжується виплата щорічної премії обласної адміністрації (5 тис. грн.) за заслуги у розвитку освіти Київщини.
Водночас голова Київської ОДА наголосив, що влада повинна дбати не лише про навчання дітей, а й про їхнє здоров'я. Щорічно за кошти обласного і місцевих бюджетів оздоровлюється понад 130 тис. дітей. Цього року обдаровані учні Київщини також оздоровлюються на острові Крит Грецької Республіки. Влітку відпочили 180 дітей, до кінця року планується оздоровити ще понад 300 учнів.
Анатолій Присяжнюк закликав усіх присутніх взяти активну участь у дискусії щодо якості освіти.
- Вважаю, що якість освіти - це, в першу чергу, задоволення дитини школою, створення умов для розкриття та реалізації її талантів, забезпечення вибору предметів навчання. Сподіваюся на вашу активність в обговоренні питання якості освіти на Київщині та конструктивні пропозиції, - зауважив голова Київської обдержадміністрації. У першу чергу, на обговорення були винесені питання створення освітніх округів у сільських регіонах Київщини, актуальність профільного навчання, створення системи професійної орієнтації старшокласників, забезпечення шкіл практичними психо­логами, створення обласного закладу для навчання та розвитку обдарованих учнів, впровадження якісної та доступної освіти для дітей з особливими потребами та багато інших.
Переглядів: 576 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz