КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 05:00

Головна » 2012 » Березень » 16 » Рада ФПУ розглянула актуальні питання профспілкової діяльності
16:27
Рада ФПУ розглянула актуальні питання профспілкової діяльності
15 березня у Києві відбулось засідання Ради Федерації профспілок України. Учасники зібрання у діловій, конструктивній і вимогливій атмосфері обговорили важливі та актуальні питання, які зараз турбують профспілкові організації, всіх членів профспілок країни.

Голова ФПУ Ю.М.Кулик у своєму виступі окреслив завдання щодо соціально-економічного захисту працівників в умовах загострення соціально-економічних проблем. Він наголосив на важливості поглиблення соціального діалогу між владою, роботодавцями та профспілками. Голова Федерації проінформував членів Ради ФПУ про свої зустрічі з Президентом України В.Ф.Януковичем, Прем’єр-міністром М.Я.Азаровим, головою Федерації роботодавців України Д.В. Фірташем. Ю.М.Кулик підкреслив, що співробітництво ФПУ з Урядом, органами виконавчої влади та об'єднаннями роботодавців здійснюється також шляхом участі в Національній тристоронній соціально-економічній раді, Українському координаційному комітеті сприяння зайнятості населення, роботі колегіальних органів всіх міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій та громадських рад при них. Це дозволяє оперативно ставити і вирішувати злободенні питання трудящих й здійснювати громадський контроль за діями влади. «Влада, роботодавці і профспілки повинні разом шукати шляхи подолання соціальної несправедливості, бідності, зубожіння. Профспілки і надалі будуть активно захищати законні права і інтереси людей праці, розвивати соціальний діалог не тільки на загальнонаціональному рівні, але й на галузевому та регіональному» , - наголосив він.
Голова ФПУ додав, що перед профспілками зараз постають завдання, що потребують активних і рішучих кроків. Це, насамперед, досягнення справедливості у рівні заробітної плати і доходів, зокрема для працівників бюджетної сфери. Він також розповів, що з ініціативи профспілок було розроблено проект Концепції охорони праці, який допоможе створити безпечні умови праці трудівників України. Торкнувся і такого важливого питання, як прийняття проекту нового Трудового кодексу. Робота над ним завершується. «Ми в цьому напрямі значно просунулися. Якщо раніше у нас було більше 300 розбіжностей, то тепер їх залишилося не більше 10», - поінформував Голова ФПУ.
Віце-прем’єр-міністр України – міністр соціальної політики С.Л.Тігіпко, який виступив на засіданні, розповів про реформи, що проводить Уряд у соціальній сфері. Він також підкреслив важливість нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича та необхідність знайти на їх реалізацію 16 млрд. гривен. Такий шлях він бачить через введення податку на багатство. С.Л.Тігіпко підкреслив, що «поки не буде вирішено питання з офшорними зонами, поки не вирішиться питання з «газовим контрактом», реалізувати ці реформи буде надзвичайно важко». І додав: «Нам потрібні 16 млрд. гривень, а тільки за контракт по газу з Росією ми додатково сплачуємо 30 млрд. грн. на рік».
Заслухавши й обговоривши інформацію голови постійної комісії Ради ФПУ з питань соціально-економічного захисту членів профспілок, голови Професійної спілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України В.С.Мойсюка про стан оплати праці та роль профспілок у державному та колективно-договірному регулюванні оплати праці, з метою реалізації поставлених VI З’їздом ФПУ завдань у цій сфері Рада Федерації вирішила визнати державну політику оплати праці неефективною, а рівень колективно-договірного регулювання недостатнім і таким, що не забезпечує реалізацію конституційного права працівників на гідну оплату праці. Члени Ради підтримали нові соціальні ініціативи Президента України, проголошенні їм на засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня 2012 року, а також визначили першочерговим завданням Ради ФПУ у період підготовки Генеральної угоди на новий термін консолідацію дій профспілок всіх рівнів щодо активізації участі у формуванні державної політики оплати праці та посилення її колективно-договірного регулювання.
На засіданні також було затверджено Заходи з організаційного зміцнення Федерації профспілок України. З доповіддю з цього питання виступив голова постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи В.О.Дудник.
Рада прийняла до відома інформацію про хід реалізації рішень VI З’їзду ФПУ членськими організаціями, а також, відповідно до статті 34 Статуту ФПУ, вирішила делегувати повноваження щодо затвердження звіту про виконання бюджету ФПУ за 2011 рік та бюджету на 2012 рік Президії Федерації. Рішенням Ради ФПУ Першим заступником Голови ФПУ обрано Горбатова Валерія Мироновича.
На засіданні були схвалені зміни у складі постійних комісій Ради ФПУ.
 
Медіа-центр ФПУ
Переглядів: 479 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz