КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 23:33

Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Профспілки освітян вітають ініціативу Генерального секретаря ООН «Освіта перш за все»
11:56
Профспілки освітян вітають ініціативу Генерального секретаря ООН «Освіта перш за все»

Профспілки освітян вітають ініціативу Генерального секретаря ООН «Освіта перш за все»

У кінці вересня на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун офіційно оголосив про нову глобальну ініціативу в галузі освіти. Він наголосив на трьох основних цілях нової ініціативи:

– забезпечити загальну освіту, доступну кожній дитині (в її рамках будуть розглянуті бар’єри на шляху до забезпечення загальної базової освіти і можливі шляхи їх усунення);

– підвищити якість освіти (будуть розглянуті деякі фундаментальні питання якості, включаючи необхідність підготовки більшої кількості висококваліфікованих учителів);

– домагатися через освіту поваги до прав людини (в її рамках буде розглянуто величезна роль освіти в побудові більш справедливого, мирного, толерантного і згуртованого суспільства).

Австралія, Бангладеш, ПАР, Данія – серед країн, які взяли на себе зобов’язання активізувати підтримку нового глобального партнерства, під назвою «Освіта перш за все».

Крім того, для реалізації цих завдань десятки компаній та приватних фондів вже пообіцяли виділити понад 1,5 мільярда доларів США.

«Я натхненний і вдячний за щедрі зобов’язання, про які було оголошено сьогодні», – заявив Пан Гі Мун. Генеральний секретар також додав, що «... наша спільна мета проста – ми хочемо, щоб наші діти відвідували початкову школу, ми хочемо прогресу у вищій освіті, яка допоможе їм досягти успіху в житті».

Нова ініціатива покликана мобілізувати всіх партнерів для досягнення однієї з Цілей розвитку тисячоліття – всеохоплюючої початкової освіти до 2015 року.

За даними ООН для забезпечення доступу всіх дітей відповідного віку до початкової і середньої школи необхідно щорічно додатково виділяти 24 мільярди доларів США.

На сьогоднішній день в світі нараховується 775 мільйонів неписьменних дорослих; 61 мільйон дітей шкільного віку не отримують навіть початкової освіти. Менше, ніж 40% країн світу забезпечують рівний доступ до освіти для дівчаток та хлопчиків.

Спеціальними посланцями з реалізації нової ініціативи призначені колишній прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун і Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова.

Координувати реалізацію ініціативи буде Керівна група високого рівня, до складу якої серед інших увійшли президент Інтернаціоналу освіти Сюзен Хонгуд, голова Глобальної кампанії за освіту Камілла Кросо, Президент Світового банку Джім Кім, голова ради директорів Глобального партнерства за освіту Кароль Белламі.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки




Переглядів: 397 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz