КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:22

Головна » 2013 » Лютий » 26 » Профспілки наполягають на підвищенні зарплат бюджетникам
10:24
Профспілки наполягають на підвищенні зарплат бюджетникам
       Одним з головний питань, що постійно порушують профспілки, - необхідність підвищення заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Шляхом для вирішення цієї проблеми може стати підвищення розміру тарифної ставки працівника першого розряду та як слідство - зменшення розриву між тарифною ставкою та мінімальною зарплатою.
       З 1 січня ц.р. цей розрив збільшився на 7 грн., що є порушенням умов Генеральної угоди, тому профспілки наполягають на вирішенні цього питання й на останньому засіданні Уряду 20 лютого представник профспілок заступник керівника СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Г.В.Осовий вкотре наголосив на необхідності розгляду проекту постанови КМУ про підвищення оплати праці працівників, установ, організацій та закладів окремих галузей бюджетної сфери.
       Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики підтримало профспілки та на одному з перших засідань Уряду цього року відповідний проект постанови вже обговорювався. Але тоді Уряд вирішив відкласти розгляд зазначеного питання та повернутися до його ухвалення дещо пізніше. Було дане протокольне доручення відповідним міністерствам спільно з СПО профспілок проаналізувати ситуацію й за підсумками виконання Держбюджету за перше півріччя подати КМУ пропозиції щодо підвищення оплати праці працівників бюджетної сфери.
       Профспілки наполягають на тому, що питання підвищення оплати праці працівників бюджетних установ має бути вирішено таким чином, як це передбачено умовами діючої Генеральної угоди, а саме:
       - збільшення розриву між тарифною ставкою та мінімальною зарплатою, що виникло з початку цього року, потрібно усунути;
      - до завершення цього року цей розрив має скоротитися не менш ніж на 50 грн., а
      - зрівнятися ці показники мають до кінця наступного – 2014 року.
      - Ми будемо наполягати на поверненні до розгляду цього питання – зазначив Г.В.Осовий, - вважаю, що після першого півріччя, якщо у економіці відбудеться пожвавлення, нам потрібно буде спільно з нашими соціальними партнерами сісти за стіл переговорів та віднайти спосіб підвищення тарифних ставок.
 ІАЦ ФПУ
Переглядів: 527 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz