КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 07:13

Головна » 2012 » Листопад » 15 » Президія ЦК Профспілки: спільні позиції, спільні дії
10:19
Президія ЦК Профспілки: спільні позиції, спільні дії

 14 листопада 2012 року, відбулася чергова президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

На порядок денний було винесено наступні питання:

– про роботу Кримського республіканського комітету Профспілки щодо забезпечення виконання положень Галузевої угоди в частині нормування та оплати праці працівників вищих навчальних закладів;

– про підсумки Галузевого огляду роботи на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2012 року;

– про нагородження профспілкових працівників та профактивістів Почесними нагородами ФПУ та ЦК Профспілки;

– про стан фінансування галузі.

Вів засідання президії Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов.

Із першого питання виступила голова Кримського рескому Профспілки Катерина Волкова. Вона акцентувала увагу членів президії на соціальному партнерстві профспілки і влади Автономної республіки Крим. Зокрема, наголосила, що колективні угоди функціонують у майже усіх вищих навчальних закладах, а ректори враховують позицію профкому при прийнятті тих, чи інших рішень.

На завершення розмови голова рескому також повідомила, що нині ведеться цілеспрямована робота для проголошення 2013 року – Роком удосконалення колективно-договірної роботи.

Співдоповідачем першого питання була начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки Антоніна Клименко, яка у складі робочої делегації працювала з вузами Криму з питань соціального діалогу та дотримання умов колективних угод.

Після обговорення виступу заступника Голови Профспілки Євгенія Нікітюка за другим питанням порядку денного президія прийняла відповідну постанову. Було вирішено доручити робочій групі виробити нові підходи до проведення профспілкового огляду щодо кращої організації оздоровлення і відпочинку дітей освітян.

Про стан фінансування галузі, нестачу коштів у державному та місцевих бюджетах повідомив Голова Профспілки Георгій Труханов.

Після дискусій та виступів лідерів територіальних організацій президія вирішила продовжити роботу на пленумі, моніторити ситуацію на місцях, взяти активну участь у підготовці спільного засідання президій бюджетних галузей, що заплановано на 10 грудня цього року, а також надіслати звернення від первинних, районних, обласних організацій та ЦК Профспілки до органів влади та місцевого самоврядування.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 386 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz