КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 15:34

Головна » 2012 » Квітень » 10 » Прем'єр-міністр запросив роботодавців, профспілки та громадськість до розробки стратегії зайнятості
09:21
Прем'єр-міністр запросив роботодавців, профспілки та громадськість до розробки стратегії зайнятості

Прем'єр-міністр Микола Азаров закликав представників роботодавців, профспілок і громадських організацій активніше долучатися до розробки нової стратегії зайнятості.
Про це він заявив 6 квітня під час консультацій з громадськими організаціями й експертами щодо розробки проекту закону «Про зайнятість населення». У заході взяв участь Голова ФПУ Юрій Кулик.
«Я прошу, щоб роботодавці, профспілки, експерти та громадські організації разом узяли активну участь у розробці всіх нормативних документів», - сказав Глава Уряду.
Микола Азаров додав, що через деякий час хоче почути від них узагальнені пропозиції щодо стимулювання зайнятості населення.
Без втілення нової стратегії зайнятості населення неможливо забезпечити сталий розвиток економіки України. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час консультацій з громадськими організаціями та експертами щодо розробки проекту закону «Про зайнятість населення».
"Ми намічаємо зростання ВВП, плануємо зростання соціальних стандартів, орієнтуючись на збільшення внутрішнього попиту. Ми ставимо перед собою завдання збільшити рівень зайнятості населення. Не можна забезпечити зростання економіки без вирішення проблеми зайнятості", - сказав Глава Уряду.
Він наголосив, що в Україні спостерігається брак робочої сили. Зокрема, значний дефіцит трудових ресурсів у будівництві, машинобудуванні та інших сферах. Водночас виші готують не тих спеціалістів, які потрібні. "В Україні створений перекіс з точки зору підготовки фахівців освітою - середньою, вищою, спеціальною, професійно-технічною - і реальними потребами економіки. Ці проблеми створювалися роками, і тому ті заходи, які ми разом з вами повинні втілити, мають бути довготерміновими, серйозними, які дадуть змогу дійсно вирішити проблему зайнятості", - зазначив Микола Азаров.
При цьому він наголосив, що в Україні необхідно значно збільшити підготовку кадрів для високотехнологічних галузей економіки.
Крім того, за словами Прем'єр-міністра, в Україні частка активно працюючого населення практично зрівнялася з кількістю пенсіонерів, і це унеможливлює встановлення соціальних виплат на гідному рівні.
Глава Уряду також зазначив, що за роки кризи в Україні скорочено близько 2 мільйонів робочих місць. Тобто, необхідно вживати комплексні і системні заходи для вирішення проблеми зайнятості. Водночас Прем'єр-міністр підтримав пропозицію представників Міжнародної організації праці про підготовку і підписання національного тристороннього договору для стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць.

За матеріалами Урядового порталу

Переглядів: 407 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz