КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 05:06

Головна » 2012 » Грудень » 19 » На порядку денному стоїть питання якості тестування ЗНО - Є. Суліма
11:18
На порядку денному стоїть питання якості тестування ЗНО - Є. Суліма
         МОНмолодьспорту обов’язково реагуватиме на запити громадськості щодо підвищення якості тестових завдань ЗНО. Про це заявив тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма під час Десятої наради партнерів Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, повідомили ІА «Наголос» у прес-службі МОНмолодьспорту.
       «Варто відзначити, що співпраця, яка існує між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту та Альянсом Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні носить змістовний характер. Мені приємно брати участь у цих дискусіях. Головне, що нам вдається – це чути один одного, розуміти аргументи, які використовує кожен з нас, які цілі ми ставимо перед собою. Таким чином з’являється можливість розуміти ті питання, на які треба шукати відповідь», - сказав Є. Суліма.
         За його словами, на сьогодні для МОНмолодьспорту є вкрай актуальним питання покращення якості тестів.
        «Питання про те, чи потрібні тести, чи ні повинні залишитися в минулому. Питання, яким чином повинні проводитися тести теж залишилися в минулому. На сьогодні в суспільстві актуальним питанням є якість тестів. Тому ці завдання ми ставимо і перед Українським центром оцінювання якості освіти. Міністерство обов’язково реагуватиме на запити громадськості щодо підвищення якості тестових завдань», - наголосив т. в. о. міністра.
        Євген Суліма підкреслив, що «необхідно рухатися вперед, маючи той досвід, який у нас є з 2007-го року, говорити про те, яким чином ми повинні далі розвивати систему незалежного тестування».
        Окрім того, т.в.о. Міністра зазначив, що «сьогодні ми знаходимо порозуміння в тому, що тестова форма може більше застосовуватися у вищих навчальних закладах. Вона може бути тим механізмом оцінки знань при вступі до ВНЗ, коли ми говоримо про автономію вищого навчального закладу; як більш висока вимога до знань тих, хто вступає, наприклад, до дослідницького вищого навчального закладу». \
       Нагадаємо, свою підготовку до тестування з української мови та літератури слід починати з найскладніших тем, а тільки потім переходити до більш простих. Завдяки цьому у вас залишиться більше часу для їхнього повторення. Таку пораду дала старший викладач української мови підготовчого відділення Києво-Могилянської академії Ольга Коваленко.
Переглядів: 390 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz