КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:26

Головна » 2012 » Січень » 30 » МОНмолодьспорту видало наказ щодо роботи навчальних закладів в умовах низьких температур
11:49
МОНмолодьспорту видало наказ щодо роботи навчальних закладів в умовах низьких температур

За даними Українського гідрометеорологічного центру Міністерства надзвичайних ситуацій України з 28 січня по 6 лютого цього року на всій території країни прогнозується різке зниження температури повітря, що може негативно вплинути на стан здоров’я учасників навчально-виховного процесу.
Просимо керівників навчальних закладів освіти України ознайомитися з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в у мовах низьких температур» та вжити усіх необхідних заходів для запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я вихованців дошкільних і позашкільних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів, а також безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів!
 
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Н А К А З
м. Київ
            27.01.2012 р.                                                                                                                                                                      № 81
 
Про роботу навчальних закладів
в умовах низьких температур
 
     За даними Українського гідрометеорологічного центру Міністерства надзвичайних ситуацій України з 28 січня по 6 лютого цього року на всій території країни прогнозується різке зниження температури повітря, що може негативно вплинути на стан здоров’я учасників навчально-виховного процесу.
     З метою запобігання шкідливому впливу низьких температур на стан здоров’я вихованців дошкільних і позашкільних закладів, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів, а також безпечного функціонування в цих умовах навчальних закладів
 
НАКАЗУЮ:
     Міністру освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам дошкільних, загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, закладів післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, незалежно від форм власності і підпорядкування:
     Створити оперативні штаби (під головуванням першого заступника керівника) щодо діяльності навчальних закладів в умовах низьких температур і забезпечити цілодобове чергування.
При зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія приймати рішення про призупинення навчально–виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах.
      Рекомендувати приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу в професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладах при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія.
     Провести роз’яснювальну роботу серед вихованців дошкільних і позашкільних, учнів загальноосвітніх і професійно-технічних, студентів вищих навчальних закладів щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень, навчання з надання першої медичної допомоги при переохолодженні.
      Забезпечити проведення відповідними службами комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, дотримання правил техніки безпеки, а також необхідного температурного режиму в навчальних закладах, гуртожитках і установах освіти.
      Провести позапланові інструктажі з безпеки життєдіяльності з учасниками навчально-виховного процесу та працівниками навчальних закладів, звернувши особливу увагу на правила безпечної роботи котелень, безпечного користування обігрівальними приладами тощо.
      Перенести на інші терміни проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів на відкритому повітрі та таких, які вимагають переїздів учасників навчально-виховного процесу, а також практики студентів.
       Забезпечити неухильне дотримання санітарного законодавства щодо проведення прогулянок, інших заходів у дошкільних навчальних та інтернатних закладах для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
      Забезпечити проведення роз’яснювальної роботи з батьками, зокрема у разі необхідності призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах.
     У разі призупинення навчально-виховного процесу організувати проведення навчання з використанням дистанційних (індивідуальних) форм навчання, інтерактивних засобів.
       Покласти персональну відповідальність на керівників навчальних закладів за дотримання санітарних норм, температурного режиму, безпечного функціонування навчальних закладів, експлуатацію шкільних автобусів тощо.
      Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій невідкладно інформувати Міністерство про надзвичайні випадки у закладах, де постійно перебувають діти, учнівська та студентська молодь.
      Департаменту взаємодії з центральними органами виконавчої влади, засобами масової інформації та громадськими організаціями (Баженков Є.В.) забезпечити оперативне висвітлення на офіційному веб-сайті Міністерства інформації щодо функціонування навчальних закладів в умовах низьких температур.
       Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
 
                 Міністр                                                                                                                                                                  Д.В. Табачник


Переглядів: 444 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz