КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 09:50

Головна » 2013 » Грудень » 20 » Ірпінська ДЮСШ — найкраща в Україні!
12:06
Ірпінська ДЮСШ — найкраща в Україні!

За підсумками Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання у навчальних закладах системи освіти нашої країни за номінацією «кращі позашкільні заклади 2013 року (дитячо-юнацькі спортивні та спеціалізовані дитячо-юнацькі школи олімпійського резерву) Ірпінська ДЮСШ посіла І місце! Директор школи, голова ради директорів спортивних шкіл Київської області Володимир Тарасов отримав нагороди — Почесну Грамоту та Кубок Міністерства освіти і науки України на комісії Комітету з фізичного виховання МОН України.

ЗНАКОВА НАГОРОДА

Ця висока нагорода стала знаковою, адже ДЮСШ відсвяткувала 55-літній ювілей. Це закономірний підсумок сумлінної роботи, яку проводить її тренерсько-викладацький склад. Справжні ентузіасти своєї справи, вкладаючи часточку власної душі, сприяють становленню молодих спортсменів, ведуть їх до перемог — як у спорті, так і навчанні, буденному житті.— А починалося все з того, що у дитячій спортивній школі, створеній у 1958 році, відкрили відділення легкої атлетики, волейболу та баскетболу, — розповідає директор ДЮСШ Володимир Тарасов. — Першими тренерами у них були відповідно С. Михайлюк, В. Ситников і В. Катриченко.
Заняття проводилися у єдиному спортзалі міста — школі №3. У 1965-му школа перейменована на дитячоюнацьку, призначено нового директора — Володимира Ярошенка, який очолював її 37 років.

70-ті для закладу ознаменовані перемогами з волейболу, футболу, плавання, вільної боротьби у першостях України. З 1982 року ДЮСШ стає центром усіх великих обласних та всеукраїнських змагань з волейболу, вільної боротьби та футболу. Приділяється увага не лише вдосконаленню спортивної майстерності, а й масовості. Школу нагороджено Почесною грамотою ЦК ЛКСМУ, присвоєно почесне звання «Зразкова», на ВДНГ СРСР відзначено дипломом ІІІ ступеня.
Високі показники роботи стали одним з факторів створення в Ірпені команд майстрів: з футболу — «Динамо» (учасник чемпіонату СРСР у ІІ лізі); з волейболу серед жінок — «Спартак» (ІІІ група чемпіонату СРСР). А юні борці стають багаторазовими переможцями першостей області, чемпіонами ХХХ Спартакіади школярів України, ІІ Юнацьких ігор УРСР.


У 90-х у відділенні футболу проводиться експеримент — відбір перс пективних молодих футболістів за методикою тренера київського «Динамо» Валерія Лобановського. Команда 1974-1975 н. р. — неодноразовий переможець першості Київської області, срібний призер всеукраїнських змагань (старший тренер, МС Віктор Удалов). Випускники цього набору Євген Варениця та Євген Шиман стали майстрами спорту міжнародного класу, чемпіонами Європи з футзалу.

У 1992-му відкривається відділення гандболу (тренер Олександр Кобець), вихованці якого — переможці Всеукраїнських змагань на призи клубу «Стрімкий м’яч» 1996-1997 років.
А в 1996-му започатковано відділення спортивного орієнтування (тренери Ірина Смірнова, Андрій Усков, Василь Березовський, Андрій Підгаєцький). З наступного року їх вихованці — незмінні чемпіони області,
багаторазові призери та переможці всеукраїнських змагань, срібні призери чемпіонату Європи. З 2006 по 2012-й Березовський та Підгаєцький — кращі дитячо-юнацькі тренери Київської області. Їх випускники Інна Шталлер та Олександр Шеремет продовжують справу своїх учителів.



НОВА ЕПОХА — ТХЕКВОНДО ТА РЕГБІ

— У 2007-2008 роках відкрито три нові види спорту — тхеквондо, регбі та бокс, — додає Володимир Зіновійович. — Тхеквондисти під орудою тренера, МСУ Романа Страховського вдало виступають як на українській, так і міжнародній арені.
Його учениця Юлія Хімінчук, яка виконала норматив майстра спорту, — неодноразовий чемпіон України, брала участь у складі юніорської збірної у чемпіонатах Європи (Греція, Грузія), світу (Єгипет).
Ще два вихованці — Ігор Поєдинок та Олексій Мостовий — теж стали майстрами спорту України. Це ті, на кого сьогодні рівняються підлітки та молодь, які показують не лише чудові спортивні результати, а й приносять спортивну славу місту та області.

Динамічно розвивається відділення регбі, яке почало повноцінно працювати з 2008-го (старший тренер — майстер спорту СРСР, член виконкому Федерації регбі України Сергій Брюзгін). У 2008, 2010 та 2013 роках юні регбісти — чемпіони України.
В 2010-му команда старших юнаків ДЮСШ — учасник чемпіонату України серед команд майстрів І ліги, де посіла почесне ІІІ місце із 12 клубів. Випускники Костянтин Бузіновський (чемпіон Європи з регбі серед юніорів) та Артур Чюрльоніс (чемпіон України з регбі-7) повернулися тренерами до рідної школи. А Віталій Краснодемський сьогодні виступає у російській професійній регбійній лізі за команду «Стріла-Арго» (Казань), є основним гравцем національної збірної України, у 2011-му визнаний кращим у її лавах. У цьому році спортсмени
Денис Волков, Владислав Адажинник, Владислав Ромашко та Ярослав Шило в складі збірної нашої країни брали участь у чемпіонаті Європи з регбі серед юніорів (Литва).

Зараз Ірпінь є одним із центрів розвитку дитячо-юнацького регбі в нашій країні. Недаремно восени на стадіоні Національного університету ДПС України проходив відбірковий матч чемпіонату Європи з цього виду спорту між національними збірними України та Швеції.
На відділенні боксу працює новий тренер, МСМК Олег Кудінов, який набрав чималу когорту молодих і талановитих спортсменів. Думаю, у майбутньому матимемо своїх і першорозрядників, і майстрів.



ЗАКОНОМІРНИЙ ТРІУМФ

Останні 5 років школа посідала ІІ місце в оглядах-конкурсах за кращий стан фізичного виховання серед ДЮСШ та СДЮШОР Київської області, відзначалася численними нагородами, зокрема й міністерськими дипломами, атестована за високим рівнем «З відзнакою».
Тому сьогоднішній успіх став закономірним тріумфом творчої роботи колективу та спортивної звитяги вихованців. Ірпінцям вдалося випередити колег з Хмельницького та Харкова, які посіли відповідно другу та третю сходинки на п’єдесталі всеукраїнської пошани.

Педагогічний колектив школи налічує 17 тренерів, з них 1 — кандидат педагогічних наук, 2 — майстри спорту міжнародного класу, 6 — майстри спорту, 3 тренери мають вищу категорію, 4 — першу, 7 — другу. Це сплав досвіду та молодості. Вони ретельно проводять планомірну професійну роботу з пошуку, підготовки, розвитку юних талантів для максимальної реалізації їхніх здібностей у спорті. За всі роки у школі займалося майже 30 тис. юних спортсменів!
— Основне наше завдання - залучити до занять спортом якнайбільшу кількість дітей, — підсумовує Володимир Зіновійович. — Відволікти їх не лише від вулиці, а й малорухливого образу життя, яке минає перед телевізором, комп’ютером чи різними гаджетами. Досвід свідчить, що фізична культура не стоїть на заваді навчанню, а навпаки — формує гармонійно розвинуту особистість, якій під силу досягти значних успіхів у професійній та громадській діяльності, повсякденному житті. Людина, яка у юності пройшла горнило спорту, здатна долати будь-які труднощі.




Переглядів: 909 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz