КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 13:09

Головна » 2011 » Грудень » 6 » Бучанці розповіли, які вони патріоти
10:49
Бучанці розповіли, які вони патріоти

Про те, що рівень бучанських педагогів – доволі високий, говорять не амбіції, а факти. Варто лише перерахувати скільки обласних і всеукраїнських делегацій освітян щороку відвідують місто, і зникнуть будь-які сумніви щодо кваліфікації наших вчителів.

В останній день осені приймала гостей і Бучанська спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням іноземних мов. До нас завітали учасники семінару – директори позашкільних навчальних закладів військово-патріотичного напряму, центрів туризму і краєзнавства. Кажуть, чули, що в Бучі зростають справжні патріоти – от і приїхали пересвідчитися, чи це дійсно так. Тема зустрічі – реалізація державної концепції патріотичного виховання: досвід, проблеми, перспективи.

Про те, як виховуємо з бучанських дітей – свідомих українців, розповідав директор школи-інтернату Михайло Наконечний.
Він повідомив, що у їхньому навчальному закладі зараз домінує гуманітарний напрямок у роботі, який переплетений з гуманістичними ідеями. Зокрема, будівництвом (у різних його проявах) української держави. Навколо цього питання і будується вся навчальна та виховна робота, враховуючи найкращі надбання української та зарубіжної педагогіки.

«Ми використовуємо і давні традиції і сучасну українську культуру. Найперше, навчаємо учнів поважати самих себе, своїх батьків і друзів, педагогів. Навчаємо любити і пишатися своїм містом. І з усього цього формується в цілому любов до Батьківщини», - ділиться досвідом директор школи.

А от священик храму, який є при школі, протоієрей Микола Кригін поділився напрацюваннями щодо духовного виховання молоді. У духовному центрі учнів навчають хоровому співу, грі на музичних інструментах, працює майстер-клас вишивки, флористики, писанкарства та ін. Головний принцип отця Миколи: «не забороняти, а пропонувати краще».

Після цього ініціатива перейшла до гостей Бучі і вони розкривали своє бачення патріотичного виховання майбутнього нашої держави.
А тим часом, бучанські школярі знайомилися з курсантами Київського військового ліцею ім. І. Богуна. За чашкою гарячого чаю з печивом вони обмінювалися думками щодо дисципліни і особливостей навчання в обох закладах. А ще – взяли участь у традиційних спортивних заходах «Козацькі забави» та спробували справжнього українського кулішу, звареного козаками на шкільному подвір’ї.

Сьогодні молодь – цікава, дискусійна і самостійна. Вона вміє критично мислити і це – прекрасно. Нам потрібні розумні й розсудливі люди – майбутні управлінці. Щоправда, за словами педагогів, всі напрацювання їм заважає реалізовувати банальна причина – відсутність фінансування. Але труднощі на те й існують, щоб їх долати. Школярі люблять Україну і намагаються це показати через різні справи.

Наприклад, проводять різноманітні патріотичні конкурси, творчі вечори, ведуть пошукову роботу, беруть участь у фестивалях різного рівня. Крім того, тісно співпрацюють з гостомельською військовою частиною, мають власний музей історії. А нещодавно учні школи-інтернату повернулися зі Страсбургу, де виступали перед парламентською асамблеєю Ради Європи. Така вона – сучасна молодь. Та головне, що всі ці заходи йдуть від душі і подобаються самим учням. Вони пишаються своєю історією, люблять сучасне місто і вірять у гарне майбутнє своєї держави. І хоча школярі різні за харектором і світоглядом, їх єднає те, що всі вони – діти України.

Києво-Могилянська академія стала ближчою

Бучанська спеціалізована школа-інтернат – як завжди попереду всіх у впровадження новітніх технологій у навчанні. Цього разу вони налагодили зв'язок з одним із найпрестижніших вузів країни – Києво-Могилянською академією.

За допомогою веб-камери (онлайн) встановлений зв'язок і викладачі «Могилянки» читають бучанським школярам чотири предмети. Це –англійська мова, економіка, право та менеджмент.

Після того, як учні пройдуть весь курс їм видадуть відповідні посвідчення. Фактично це означає отримати максимально сприятливі умови при вступі до цього вищого навчального закладу – на бюджетні місця. Така собі довузівська підготовка, але в дистанційному плані: не потрібно нікуди їхати, все відбувається за допомогою он-лайн спілкування.
Перебуваючи у різних місцях, викладачі і учні бачать один одного – створено ефект присутності. Звичайно, інтелектуальне навантаження на дітей чимале, але воно того варте. А щоб опинитися у числі щасливчиків, потрібно було пройти попереднє тестування.
На сьогодні в школі-інтернаті працює дві таких групи для учнів 10-11 класів. Загалом – 24 потенційних студенти.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки благодійні програмі «AHMAD TEA LONDON», яка повністю взяла на себе видатки по технічному оснащенню класів і оплаті праці педагогів.

За словами директора школи Михайла Наконечного, у перспективі, якщо в когось буде така потреба, до цієї програми залучатимуться учні й інших загальноосвітніх шкіл Бучі.

Переглядів: 499 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz