КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 17:05

Головна » Архів матеріалів
У листі Міністерства соціальної політики України від 25.09.2013 р. № 175/06/186-13 надано роз’яснення щодо припинення трудового договору в порядку переведення.

Зокрема, у листі наголошується, що однією з підстав припинення трудового договору є переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію.

Для припинення трудового договору в порядку переведення та захисту прав працівника власник або уповноважений ним орган підприємства, куди переводиться працівник, повинен подати відповідний лист-запит власнику або уповноваженому ним органу підприємства, на якому працює працівник, з проханням звільнити його з роботи на підставі переведення згідно з п. 5 ст. 36 ... Читати далі »
Переглядів: 403 | Додав: adminirp | Дата: 12.12.2013

Федерація профспілок України заявляє рішучий протест проти силового розгону мирного зібрання громадян України вночі 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності в місті Києві.

Право на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації гарантується Основним Законом – Конституцією України – і повинно безумовно забезпечуватися всіма державними структурами.

На свободі об’єднання, на праві безперешкодних мирних зборів ґрунтується діяльність громадянського суспільства у кожній країні. У демократичному світі саме так захищаються трудові, соціальні, економічні права.

Ці фундаментальні права всебічно підтримуються Міжнародною конфедерацією профспілок, Всеєвропейською радою профспілок, чл ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: adminirp | Дата: 04.12.2013

Міністерство соціальної політики України спільно з Міністерством юстиції України затвердили зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників – наказ від 8.11.2013 р. №748/2354/5.

Інструкцію, зокрема, доповнено новим положенням, яким визначено, що трудові книжки ведуться на студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, які проходять стажування на підприємстві, в установі, організації усіх форм власності.

Запис у трудову книжку пр ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: adminirp | Дата: 02.12.2013

28 листопада 2013 року у Будинку спілок відбувся VII пленум ЦК Профспілки – «Про роботу організаційних ланок щодо додержання статутних вимог у частині організаційного та фінансового зміцнення Профспілки, посилення виконавчої дисципліни, мотиваційних аспектів профспілкового членства».

Засідання вели члени Бюро президії на чолі з Головою Профспілки Георгієм Трухановим. У роботі пленуму взяв участь заступник Голови Федерації профспілок України Євген Драпятий.

Основою широкого обговорення стала доповідь Голови Профспілки щодо сучасних першочергових завдань Профспілки, її організаційних ланок у оперативному реагуванні на динамічні зміни, що відбуваються в усіх сферах суспільного життя. ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: adminirp | Дата: 02.12.2013


Частиною шостою статті 6 Закону України «Про відпустки» визначено, що керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України.

Такий Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвер ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: adminirp | Дата: 25.11.2013

Статтею 38 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) передбачено, що працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника чи уповноважений ним орган письмово за два тижні.

На практиці трапляються випадки, коли працівник виявив бажання розірвати трудовий договір, письмово повідомив про це роботодавця за два тижні до бажаного звільнення, але протягом цього періоду захворів і в останній день роботи перебуває на лікарняному.

В такій ситуації виникають труднощі в застосуванні частини 3 статті 40 КЗпП України, якою встановлено заборону звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимча ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Додав: adminirp | Дата: 25.11.2013

Чинним трудовим законодавством, а саме статтями 83 Кодексу законів про працю України та 24 Закону України «Про відпустки» встановлено, що у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (стаття 19 Закону України «Про відпустки»).

Разом з тим при цьому обумовлено, що у разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за не використані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок підприємства, куди перейшов працівник.

У зв’язку з тим, що додаткова відпустка працівникам, які мають дітей, є соці ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: adminirp | Дата: 25.11.2013

Продовжуємо знайомити українських освітян із системами оплати праці педагогів європейських країн.

Базові оклади вчителів, як правило, зростають залежно від стажу роботи. Проте їх доповнюють різноманітні надбавки, які можуть становити значну частину чистого заробітку вчителів.

Додаткові надбавки можуть надаватися, наприклад, за кваліфікацію, базуватися на результатах праці вчителів та/або успішності студентів, за викладання в складних умовах або роботу з учнями з особливими потребами, за викладання у віддалених географічних районах; а також за понаднормову роботу.

Майже в третині європейських країн пропонуються всі або майже всі згадані види надбавок. З іншого боку, у Бельгії ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: adminirp | Дата: 15.11.2013

У галузевому міністерстві затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Відповідно до календарного плану, зовнішнє незалежне оцінювання абітурієнтів у 2014 році розпочнеться 3 червня та триватиме до 27 червня. За цей час майбутні вступники зможуть скласти від 1 до 4 тестів ЗНО з 11 навчальних предметів.

Розпочне програму ЗНО-2014 тест з іноземних мов. Абітурієнти традиційно зможуть обирати для складання одну з європейських мов: англійську, німецьку, французьку або іспанську.

Обов’язкове тестування з української мови і літератури ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: adminirp | Дата: 15.11.2013

Статтею 45 Конституції України та статтею 3 Конвенції МОП № 132 про оплачувані відпустки, ратифікованої Україною у 2001 році, передбачено, що найманий працівник має право на щорічну оплачувану відпустку встановленої мінімальної тривалості.

Мінімальна тривалість оплачуваної щорічної основної відпустки визначена Законом України «Про відпустки» (стаття 6) та Кодексом законів про працю України (стаття 75) і становить 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відраховується з дня укладення трудового договору.

Порядок і умови надання та перенесення щорічної основної відпустки визначений статтями 10, 11 Закону України «Про відпустки» та статтями 79, 80 КЗпП України.

Що ... Читати далі »

Переглядів: 361 | Додав: adminirp | Дата: 14.11.2013

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 47 48 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz