КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 06:38

Головна » Архів матеріалів
28 жовтня 2011 року, під час пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив, що з 1 вересня 2012 року початкова школа в Україні розпочинає нову дорогу в майбутнє.
 
Міністр наголосив, що Уряд затвердив нові стандарти початкової школи і вже розроблені навчальні програми та оголошено конкурс на підручники.
 
«Цілі поставлен ... Читати далі »
Переглядів: 477 | Додав: adminirp | Дата: 29.10.2011

28 жовтня 2011 року Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник під час свого виступу на пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти зазначив, що до кінця поточного року всі вчителі мають ліквідувати свою «комп’ютерну малописемність». Він також наголосив, що в Україні потрібно нарощувати темпи «хрестового походу» за повернення дитячих садків та, посилаючись на розрахунки демографів, пояснив, чому з роками кількість шкіл в Україні буде зменшуватися.
 
Міністр зазначив, що за 10 років в Україні стало на 2,5 млн. менше школярів і ці процеси неминуче призвели до зменшення кіль ... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: adminirp | Дата: 29.10.2011

Сьогодні,під час виступу на пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти, Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник наголосив, що в Україні потрібно нарощувати темпи "хрестового походу" за повернення дитячих садків.
 
За словами Міністра, впродовж майже 20 років ставлення до потреб дошкілля було занадто легковажним. "Що ми мали на початок роботи нинішнього Уряду? Кілька тисяч розтриньканих за 20 років дитячих садків. І більше 130 тис. дітлахів у черзі на влаштування. І лише 53% дітей охоплених дошкільною освітою", - зазначив Дмитро Табачник.
Переглядів: 504 | Додав: adminirp | Дата: 29.10.2011

Шановні колеги!

Освіта – це право людей, їх суспільне благо, яке дозволяє у повній мірі реалізувати свій потенціал на всіх етапах життя, краще зрозуміти свою громадську роль. Якісна освіта є джерелом творчості і таланту людини, сприяє особистісному та професійному вдосконаленню, культурному, демократичному, соціальному, економічному, екологічному розвитку суспільства в цілому.

Сьогодні питання про доцільність вузької спрямованості освіти, що зводиться лише до навчання учнів, як майбутніх кваліфікованих працівників, поставлено під сумнів. Роль освіти набагато ширша за модель «замовник-виконавець». Освіта сьогодні – це також соціальний стабілізатор держави.

Саме на цьому наголошувалося під час проведення шостого Всесвітньо ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Додав: adminirp | Дата: 29.10.2011

      28 жовтня 2011 року за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти.
      У з’їзді беруть участь майже 1000 делегатів з усіх областей України – представники освітянської галузі, яких обрано на регіональних конференціях, урядовці, народні депутати України, представники міністерств та відомств, громадських організацій та центральних та регіональних засобів масової інформації.
Переглядів: 429 | Додав: adminirp | Дата: 28.10.2011

Фінансове управління ЦК Профспілки інформує про те, що з 1 жовтня змінюється розмір максимального обмеження – максимальної суми доходів застрахованих осіб, з якої сплачується (нараховується та утримується) єдиний соціальний внесок. Зміна розміру цього показника відбуватиметься за двома параметрами:

– за рахунок запланованого ще на початку року збільшення бюджетного показника прожиткового мінімуму на одну працездатну особу з 960 грн до 985 грн;

– за рахунок кратної величини, що визначає розмір максимального обмеження, – з 15 до 17 прожиткових мінімумів на одну працездатну особу.

Отже, величина, з якої обчислюватиметься ЄСВ з 1 жовтня, становить 16745 грн.

Нагадаємо, що встановлення максимального о ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: adminirp | Дата: 25.10.2011

28 жовтня у Києві відбудеться ІІІ Всеукраїнський з’їзд працівників освіти.

Як повідомляє прес-служба МОНмолодьспорт, проведення цього з’їзду зумовлене потребою у глибокому аналізі сучасного стану та проблем освітньої галузі, вітчизняного і світового досвіду, визначення стратегії і основних напрямів подальшого її розвитку.

У Міносвіти зазначають, що у період після ІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти відбулися значні структурні і якісні зміни. Зокрема, оновлено нормативно-правову базу, здійснено заходи щодо модернізації змісту організації освіти, запроваджено профільне навчання в середній загальноосвітній школі та зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень учнів.

Також, актуальним є впрова ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: adminirp | Дата: 24.10.2011

17 жовтня – з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю Федерація профспілок України провела Всеукраїнську акцію «Профспілки проти бідності», в якій взяли участь декілька тисяч представників трудових колективів підприємств, установ, організацій всіх галузей економіки та регіонів України.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій вимагають від президента забезпечити конституційне право на роботу, її гідну оплату, а також на пенсію. У резолюції висунуто вимоги до Верховної Ради: забезпечити в держбюджеті на 2012 рік мінімальні зарплату та пенсії на рівні об'єктивно розрахованого прожиткового мінімуму. Крім того, від Кабінету Міністрів України представники ФПУ вимагають реального соціального діалогу з ними під час проведення економічни ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: adminirp | Дата: 17.10.2011

 13 жовтня 2011 року Ірпінська загальноосвітня школа відзначала 65-річний ювілей. На урочистості з нагоди Дня народження завітали делегації міст-побратимів Гостомеля: міста Хвастовичі Калужської області Російської федерації, Гміни Надажин Мазовецького воєводства Прушківського повіту Республіки Польща; представники влади, освіти, а також педагоги, що працювали в різний час у школі. Як і годиться,  гостей зустрічали хлібом-сіллю.

Зі святковими вітаннями до ювілярів звернулись директор школи  Балашова Т. А., яка привітала ... Читати далі »

Переглядів: 505 | Додав: Admin | Дата: 14.10.2011

17 жовтня – з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю Федерація профспілок України проводить Всеукраїнську акцію «Профспілки проти бідності», в якій візьмуть участь представники трудових колективів підприємств, установ, організацій всіх галузей економіки та регіонів України - всього біля 10 тис.осіб. Акція у формі ходи розпочнеться о 10.00 з проведення мітингу на майдані Незалежності, а згодом біля будівлі Кабінету Міністрів України. За підсумками акції прийматиметься Резолюція учасників Всеукраїнської акції з вимогами та пропозиціями до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України. Закликаємо взяти участь у профспілковій акції! Департамент організаційної роботи ФПУ
Переглядів: 501 | Додав: adminirp | Дата: 13.10.2011

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 47 48 »
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz