КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Ірпінська міська організація
Меню сайту

Форма входу


Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 17:20

Головна » 2014 » Жовтень » 13 » 15 жовтня під стіни Кабміну !!!
15:57
15 жовтня під стіни Кабміну !!!
15 жовтня під стіни Кабміну !!!
15 жовтня під стіни Кабміну !!!НІ бідності в Україні !!!

Зупинити антисоціальну агресію !!!

STOP наступу на трудові права !!!

Реформи на користь людей, а не олігархів !!!

За гідну працю і справедливу зарплату !!!

Людина праці найвища цінність країни !!!

З такими гаслами 15 жовтня профспілки пікетуватимуть Уряд в рамках дій за гідну працю та боротьби з бідністю.
Рішення про проведення публічних акцій прийнято 7 жовтня на Всеукраїнському форумі профспілок «За гідну працю і добробут людини», а також схвалено Резолюцію та Вимоги до Кабінету Міністрів України.
Сила профспілок у єдності та солідарності!
 

 

№ 48 від 09.10.2014 р.

 

 

    РЕЗОЛЮЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФОРУМУ ПРОФСПІЛОК

 

Ми, учасники Всеукраїнського форуму профспілок «За гідну працю і добробут людини», розуміємо, але вкрай занепокоєні складною фінансово-економічною ситуацією в країні.

Коли в нашу домівку прийшла біда і держава знаходиться в стані фактичної війни, працівники не просто туго затягнули свої паски, а власноруч, за власним бажанням, віддають останню копійчину воїнам, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України.

Водночас профспілки обурені черговими спробами урядовців обмежити права працюючих та не можуть погодитись э численними антисоціальними законодавчими ініціативами.

Наразі державна соціальна політика далека від конституційних норм – в її основу замість суспільно прийнятних стандартів гідного життя і гідної праці покладено ідею соціальних мінімумів виживання. Наслідком такого ставлення э подальше зубожіння українських громадян.

Наочними прикладами антисоціальної політики є підвищення в поточному році цін і тарифів на газ, житлово-комунальні, транспортні послуги, товари першої необхідності, продукти харчування при одночасному замороженні мінімальної заробітної плати, пенсії, штучно заниженому прожитковому мінімумі, поширенні безробіття, зарплатних боргах і дискримінації в оплаті праці працівникам бюджетної сфери тощо

Лише в поточному році двічі запроваджено заходи жорсткої економії коштів, проте для високопосадовців цього виявилось недостатньо, і замість впровадження механізмів справедливого розподілу доходів продовжується політика «затягування пасків» тільки для простого робітника. При цьому це робиться не на період військових дій чи економічної кризи, а відбувається скасування соціальних гарантій шляхом вилучення їх із діючих законів.

Крім того, заморожування й так низького розміру мінімальної заробітної плати призвело поширює злиденність серед працюючих (за прогнозами Уряду ще й матиме продовження в 2015 році), що потребує багатомільярдних видатків з бюджету на допомоги та субсидії малозабезпеченим верствам населення, зростання дотацій Пенсійному фонду, а також провокує стрімке збільшення боргів за житлово-комунальні послуги тощо.

Різке падіння реальної заробітної плати більш ніж на чверть, стрімке зниження спроможності громадян купувати товари та сплачувати за послуги невідворотно призведе до зменшення їх виробництва вітчизняними підприємствами, а відтак – до скорочення зайнятості та збільшення армії безробітних. До кінця 2014 року вже очікується втрата понад одного мільйона робочих місць, а в 2015 році криза ринку праці поглиблюватиметься, у тому числі внаслідок занепаду промисловості та інфраструктури Донбасу.

 

Натомість Уряд не здійснює ефективних заходів для легалізації значної частини тіньового бізнесу, боротьби з «оптимізацією» податкових зобов’язань, збільшення оподаткування заможних верств, додаткового оподаткування тютюнових і горілчаних виробів, що спрямувала б до казни держави значно більше доходів, ніж усі антисоціальні обмеження. 

Замість пошуку економічних джерел наповнення бюджету Уряд ініціює одержавлення і фактичну руйнацію системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, яка створена за кращими  зразками європейської практики та довела свою ефективність і життєздатність в період попередніх фінансово-економічних потрясінь. У цих кризових умовах така реорганізація страхової системи може позбавити українського громадянина елементарного захисту.

Значну кількість проблемних питань міг би зняти конструктивний соціальний діалог між Урядом, профспілками і роботодавцями. Однак значна частина урядових рішень приймалась без застосування цих механізмів, що є не тільки порушенням вимог законодавства України, чинної Генеральної угоди, а й основоположних принципів Міжнародної організації праці.

Профспілки наполягають, що лише підвищення заробітної плати, яка має забезпечувати платоспроможність громадян для придбання вітчизняних товарів, своєчасної сплати комунальних платежів, дозволить відновити економічну активність, розширити сферу зайнятості, розпочати реальну боротьбу з бідністю та гігантським розривом між українськими реаліями та європейськими стандартами.

На жаль, наміри щодо скорочення бідності серед працюючих, зростання легальної зайнятості, скорочення розриву в оплаті праці українців і їх колег в Євросоюзі, визначення, нарешті, кінцевих термінів подолання ганебного явища заборгованості з виплати зарплати тощо не знайшли місця в урядових планах: ні в проекті Державного бюджету на 2015 рік, ні в прогнозах на 2016-2017 роки.

Звертаємося до керівництва держави з вимогою забезпечити неухильне дотримання норм Конституції України, не допускати при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинного законодавства звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян.

Саме тому, з метою упередження негативних наслідків для працівників і громадян України, профспілками сформовано перелік Вимог (додається).

 

Прийнято учасниками Всеукраїнського форуму профспілок «За гідну працю і добробут людини»  7 жовтня 2014 року http://www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/6020-forum-profspilki-zaklikayut-vladu-do-sotsialnogo-dialogu

Вимоги

до Кабінету Міністрів України з питань захисту соціально-трудових і профспілкових прав та інтересів працівників

 

Профспілки виступають ПРОТИ:

 

  1. Скорочення робочих місць і заморожування заробітних плат, пенсій.
  2. Економії бюджетних коштів виключно за рахунок працюючого населення, пенсіонерів, членів їхніх сімей.
  3. Підвищення цін та тарифів в умовах падіння реальних доходів.
  4. Безправ’я людей у трудових відносинах, поширення нелегальної зайнятості без законного захисту та безпеки праці.
  5. Позбавлення працівників і їхніх дітей санаторно-курортного лікування та оздоровлення, руйнації в цілому ефективно працюючої самоврядної системи соціального страхування.
  6. Вибірковості Уряду в проведенні соціального діалогу і прийняття суспільно важливих рішень  без врахування позиції профспілок.

 

Професійні спілки України ВИМАГАЮТЬ:

 

  1. Зберегти та створити достатню кількість сучасних робочих місць, особливо для молоді.
  2. Не допустити зупинки державних підприємств через обмеження  в енергоресурсах.
  3. Погасити зарплатні борги та забезпечити виплати застрахованим особам в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зокрема в зоні проведення АТО, та підтримати законодавчі пропозиції профспілок щодо надійного захисту права працівника на своєчасне отримання винагороди за працю.
  4. Жорстко боротись з тіньовою економікою і ухиленням від сплати податків.
  5. Підвищити з 1 січня 2015 року рівень мінімальної  заробітної плати, пенсії, прожиткового мінімуму не менш ніж на рівень інфляції за 2014 рік і відновити повноцінну індексацію трудових доходів, пенсій і соціальних виплат.
  6. Ліквідувати дискримінацію в оплаті праці працівників бюджетної сфери і зайнятих на державний службі та в органах місцевого самоврядування.
  7. Повернути державним інспекціям скасоване право вільного доступу до робочих місць для гарантованого захисту трудових прав, життя та здоров’я кожного працівника.
  8. При проведенні економічних реформ забезпечити поступове досягнення європейських соціальних стандартів.
  9. Забезпечити ефективний соціальний діалог з профспілками та розпочати  переговори з укладення нової Генеральної угоди, галузевих та територіальних угод, виходячи із засад, оголошених Президентом України в Стратегії реформ 2020 та Угоді про асоціацію Україна-ЄС.

Закликаємо Уряд невідкладно розпочати діалог із соціальними партнерами для визначення практичних завдань, строків, індикаторів та механізмів реалізації основної мети реформ – досягнення європейських стандартів життя, передусім у сферах зайнятості, оплати, безпеки праці, оподаткування, соціального розвитку, ефективного виробничого та трудового потенціалу країни, для успішної конкуренції на світових ринках.

 

Прийнято учасниками Всеукраїнського форуму профспілок «За гідну працю і добробут людини»  7 жовтня 2014 року http://www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/6020-forum-profspilki-zaklikayut-vladu-do-sotsialnogo-dialogu

 

 

Президенту Российской Федерации Путину В.В.

Федеральному собранию Российской Федерации

Общественной палате Российской Федерации

 

Господин Президент,

Господа члены Федерального собрания и Общественной палаты!

Мы, участники Всеукраинского форума профсоюзов «За достойный труд и благосостояние людей», представляющие все регионы Украины, хотим напомнить Вам, что Украина является независимым суверенным государством, с трудолюбивым и многонациональным народом, горячо любящим свою страну.

Украина вправе самостоятельно выбирать свой путь развития, и никто не имеет права посягать на ее целостность и диктовать ей, каким путем идти. Украинский народ – свободолюбивый народ, который не раз доказывал это и который ни за что не променяет свою свободу, который раз и навсегда выбрал демократический путь развития. Ради этого Украина выдержит все испытания  и станет сильнее.

Мы требуем прекратить «гибридную» войну, которая ведется на территории Украины и ежедневно уносит десятки, сотни жизней, войну, заложниками которой оказались украинский и русский народы, войну, бремя которой приходится нести, прежде всего, простым людям по обе стороны российско-украинской границы, чтобы как можно быстрее приступить к мирному созидательному труду. Будучи приверженцами целей и идеалов международного рабочего движения, защиты прав и интересов наемных работников, которые неотъемлемы и основаны на правах человека, признанных прогрессивным человечеством, мы, как никто, понимаем, что их нельзя реализовать в условиях военного противостояния.

Мы требуем вывести российских военных, воюющих в Украине под видом добровольцев, и  прекратить поставку на территорию Украины вооружения, что зафиксировано системами наблюдения и подтверждено украинскими и международными организациями.

Профсоюзы Украины неоднократно выступали и выступают за мирное урегулирование ситуации, поддерживая мирный План Президента Украины и международной общественности. Считаем, что такие действия должны быть и со стороны руководства России.

Придерживаясь норм международного права, мы требуем освободить от российского присутствия территории  юго-востока Украины, включая  аннексированный Крым, освободить украинских заключенных, в том числе Надежду  Савченко, Олега Сенцова и других незаконно удерживаемых граждан Украины, а также отказаться от всяких попыток шантажа заставить Украину свернуть с проевропейского внешнеполитического курса и прекратить нагнетание антиукраинской истерии в обществе и СМИ Российской Федерации.

 

Принято участниками Всеукраинского форума профсоюзов «За достойный труд и благосостояние людей» 7 октября 2014 года

http://www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/6020-forum-profspilki-zaklikayut-vladu-do-sotsialnogo-dialogu

 

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

Переглядів: 555 | Додав: adminirp | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Конструктор сайтів - uCoz